Bolonki Mikado King of Magic-opinie
utworzono: 2013/12/26 19:44
Witam,
Mam pytanie czy ktoś z kolegów mógłby pomóc mi w wyborze bolonki? Chce kupić kij lepszej klasy powiedzmy do max 500zł, będe nią łowił głównie w kanale na lżejsze spławiki i szukam kija bardzo sztywnego, który umożliwiał by mi rzucanie lekkimi zestawami na większe odległości. Szukałem informacji na internecie ale niestety nic nie ma o doborze dobrej bolonki.Obecnie mam bolonkę firmy mikado 6m, dałem za nią około 300zł i jest bardzo fajna, dobrze wyważona i leciutka ale ma jedną wadę jest bardzo miękka i nieumożliwia mi rzucanie lekkimi zestawami, oraz przy pustym zacięciu gibie się jak galareta i to dosłownie. Upatrzyłem sobie jedną wędkę która według parametrów i opini powinna być dobra a jest nią Mikado king of magic, jeśli ktoś posiada taką wędke bardzo prosił bym o napisaniu coś o niej, i prosił bym o jakieś propozycje od doświadczonych wędkarzy
Pozdrawiam
BocznyTrok
[2013-12-26 19:44]
Witam,
Mam pytanie czy ktoś z kolegów mógłby pomóc mi w wyborze bolonki? Chce kupić kij lepszej klasy powiedzmy do max 500zł, będe nią łowił głównie w kanale na lżejsze spławiki i szukam kija bardzo sztywnego, który umożliwiał by mi rzucanie lekkimi zestawami na większe odległości. Szukałem informacji na internecie ale niestety nic nie ma o doborze dobrej bolonki.Obecnie mam bolonkę firmy mikado 6m, dałem za nią około 300zł i jest bardzo fajna, dobrze wyważona i leciutka ale ma jedną wadę jest bardzo miękka i nieumożliwia mi rzucanie lekkimi zestawami, oraz przy pustym zacięciu gibie się jak galareta i to dosłownie. Upatrzyłem sobie jedną wędkę która według parametrów i opini powinna być dobra a jest nią Mikado king of magic, jeśli ktoś posiada taką wędke bardzo prosił bym o napisaniu coś o niej, i prosił bym o jakieś propozycje od doświadczonych wędkarzy
Pozdrawiam
BocznyTrok
Witam
Polecam Mistrall AQUA BOLOGNESE a tutaj moja recenzja o tej bolonce http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,mistrall-aqua-bolognese,70207
Pozdrawiam
[2013-12-26 19:58]
http://forum.wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=szukajforum&fraza=bolonka [2013-12-26 20:27]
sory, że w twoim poście ale musze szybko się dowiedzieć http://forum.wedkuje.pl/pokoj,wedki-zestawy,9553 [2013-12-26 20:34]
Dziękuje roman55 za odpowiedz, naprawdę bardzo fajnie opisał pan ten kijek. Dzięki temu opisowi chyba zdecyduje się na tą boloneczke
[2013-12-26 21:46]
Dziękuje roman55 za odpowiedz, naprawdę bardzo fajnie opisał pan ten kijek. Dzięki temu opisowi chyba zdecyduje się na tą boloneczke
Ja również polecam ci kolego mistralla aqua.Osobiście posiadam 6m, od 3 sezonów i jestem bardzo zadowolony, łowię na niego w odrze, spławiki do 20 g, ryby głownie to leszcze największe koło 3 kg też nie robią wrażenia na tym kiju, pod warunkiem że hol jest umiejętny ,ale daje dużo satysfakcji a przecież o to chodzi w łowieniu. [2013-12-27 10:11]
Kolego, a próbowałeś szukać coś w stajnii Colmica? Colmic jest wiodąca firmą pod wzgl. produkcji kijów bolońskich, tak często używanych przez Włochów, co za tym idzie, musiałbyś naprawdę trafić na tandetną serię colmica, żeby nie odpowiadała Twoim wymaganiom. Sam mam 2 sztuki starszych już wędek Colmica , 6 i 7 m tych samych modeli i uzywam wyłącznie 7m, 6 stoi nieużywana, bo narazie nie jest mi potrzebna i nadzwyczajnie jest mi jej szkoda. [2013-12-27 12:01]
Właśnie też zastanawiałem się nad tą firmą, ponieważ dużo osób naprawdę je chwali. Poszukałem trochę na internecie i właśnie tą firmę większość osób poleca, ale mam jeden problem ponieważ w żadnym sklepie w mojej okolicy nie ma kijów tej firmy, a ja nie lubię kupować przez internet ponieważ lubie przed zakupem obejrzeć kij i go potrzymać w ręku.
[2013-12-27 12:43]