Bolonka SHIMANO - czy dobry wybór ?

/ 2 odpowiedzi
Witam Koledzy ! Kupiłem bolonkę SHIMANO ALIVIO BX TE GT 5-6 m CW 4-20g . Mam zamiar łowić japońca , lina , płoć , leszcz waga to tak do 2kg . Łowisko to rzeka i jezioro . Możecie mi koledzy napisać co o tym kiju myślicie ? Dzięki za odpowiedzi . Pozdrawiam !
Wedkarz60

Witam Koledzy ! Ponawiam mój temat . Jeśli możecie napisać coś to tym kiju to piszcie . Chodzi mi też o ten cw czy nie jest zbytnio za mały ? (2011/05/05 19:59)

czerwcowy0520

Witam,
Osobiście nie znam tego kijka, ale jest to najniższa półka Shimano. Ogólnie kijki Shimano sa wg mnie zbyt miękkie...łowiłem raz bolonką i matchem z serii Catana i podziękuje. Podejrzewam że Twoja z racji że jest półke niżej bedzie miała podobna akcje...i ta waga...Na rzece moze sie sprawdzi, ale na jezioro polecałbym coś innego np jakąś odległościówkę. Co do C.W w zupełności wystarczy zwłaszcza na rzekę. Co do jeziora to zależy czy jest wolne od roślinności bo jesli tak to poradzisz sobie z wiekszą rybką...Jeśłi natomiast jest to raczej typowe linowe łowisko z grązelami polacąłbym raczej cos zdecydowanie mocniejszego. (2011/05/06 10:45)