Bolonka-rozstawienie ciężarków

/ 4 odpowiedzi
siema mam problem ponieważ łowie na kanale żerańskim i nie wiem jak ustawić ciężarki na żyłce i czy przypon ma być przy dnie czy leżeć na dnie. Branie ryb są delikatne dlatego nie wiem gdzie musi być śrucina sygnalizacyjna a gdzie reszta. A i chce łowić tak żeby spławik się aż tak nie przemieszczał tylko stał w miarę w miejscu. Ktoś powie jak to robi ?
u?ytkownik102837

wszystko ładnie pięknie ale jaką metodą łowisz? Bolońską, odległościową, skróconego zestawu, pełnego zestawu..... Ponieważ to też ma znaczenie. A ja ustalam tak spławik żeby muskał o dno abo tylko trochę o nie zahaczał. A jak nie ma brań to szukam ryby np w toni. Ale to zależy jaką zanętę zastosujesz i jaką prace będzie miała i czy zastosujesz jakiś nośnik oraz czy będziesz podawał jokersa. To wszystko ma znaczenie. (2014/10/25 22:34)

u?ytkownik102837

Ps. Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga. Tam masz dużo informacji na temat tego łowiska. (2014/10/25 22:35)

89krzysztof

wszystko ładnie pięknie ale jaką metodą łowisz? Bolońską, odległościową, skróconego zestawu, pełnego zestawu..... Ponieważ to też ma znaczenie. A ja ustalam tak spławik żeby muskał o dno abo tylko trochę o nie zahaczał. A jak nie ma brań to szukam ryby np w toni. Ale to zależy jaką zanętę zastosujesz i jaką prace będzie miała i czy zastosujesz jakiś nośnik oraz czy będziesz podawał jokersa. To wszystko ma znaczenie.

Przecież autor napisał jak łowi... (2014/10/26 05:21)

u?ytkownik102837

Aaaaa sory. Nie zauważyłem tytułu a w treści nie było napisane o bolonce. (2014/10/26 08:27)