Bolonka Mikado Ultraviolet 800

/ 8 odpowiedzi
Daniello92

Może coś więcej się wypowiesz o tym kiju??  (2013/02/15 08:24)

u?ytkownik65213

Fajnie że polecasz.

A pewnie że fajnie. Ma chłopak dobrą bolonkę z której jest zadowolony to poleca ja innym.A przecież Ty kolego 89krzysztof jak pamiętam też się chwaliłeś super twisterami Robinsona podarowanymi przez Redakcję. Z tą tylko małą różnicą ze Ty musiałeś napisać(pochlebną) opinię a kolega zrobił to z własnej woli. (2013/02/15 08:47)

brt3

Te twistery to się nadają na zabawkę dla psa.Też je dostałem...

Miałem tą bolonkę ale z tą lekkością to przesadziłeś:) Seria jednak bardzo udana.

(2013/02/15 10:44)

radek-01

Tak? To zaproponuj kolegom bolonkę lżejszą niż 428 gram za mniej niż 400 zł.  Uważam że jakość kija do ceny jest bezkonkurencyjna. (2013/02/15 19:22)

brt3

Nie będe się licytował propozycjami. Ale sam przyznaj że 8 metrów męczy nieco. (2013/02/15 20:11)

radek-01

Pewnie, nie jest może tak finezyjna jak ultraviolet 600 (250 gram !!!) którą do zeszłego sezonu łowiłem. Wspaniały kij tylko dla mnie za krótki. Jednak jak wspomniałem często brakowało mi tego "metra" szczególnie na głębokich rynnach na Odrze lub na wodzie stojącej gdzie łowię a głębokość dochodzi do 7 metrów (na bata zerwałem kilka pięknych sztuk więc dość wędki bez kołowrotka). Myślałem o 700 ale znalazłem ofertę cenową za te same pieniądze lecz już 800. . Chcę tylko zwrócić Szanownym Kolegom uwagę że naprawdę nie warto wydawać majątku, bo wiemy ile potrafią kosztować bolonki, a moim zdanie niewiele ustępują serii ultraviolet. A co do "męczarni" myślę że na pewno gorzej jest na tyczce.

Napiszę kilka słów jak rozpocznę sezon (mam nadzieję że w tym roku we Warcie będzie nieco więcej wody ;-))

(2013/02/15 23:59)

mikicrow

Panowie ja mam tą bolonkę już dwa lata, a łowię nią na środkowej Wiśle z łódki przycumowanej do brzegu. Powiem krótko że dzięki niej złowiłem bardzo dużo ryb ostatnio holowałem leszcza na ponad 3 kilo i bez problemu daje radę. Miałem na niej duże klenie, jazie, świnki płoci i leszczy nie liczę. Wędka jest bardzo dobra jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny. Wadą jest szczytówka już dwa razy musiałem naprawiać górną przelotkę (często łamie się przy przelotce), ale reszta jest ok. Jeżeli chodzi o wagę to niestety ósemka (każda) nie jest dla ludzi o słabym przedramieniu a najgorzej jest utrzymać kij jak zacznie wiać.Ja jestem w stanie łowić nią nieustanie przez ok 5 godzin później to raczej męczarnia.Zestawy stosuję jak na tyczkę czyli "lizaki od 10 do 20 gram. Często się zdarza że ja ciągnę ryby a koledzy z feederów tylko się przyglądają. Dla mnie wędka super a łapałem już nią z dobrym skutkiem 25 m od brzegu z łódki.
Zdecydowanie polecam tą wędkę każdemu na wody płynące. (2013/08/08 09:08)