Boję się ryb
utworzono: 2016/08/31 21:39
Cześć otóz mam sprawe ze boje sie wziaźc suma na rece i szupaka karasia lina plotke i okoniakarpia moge wziazc normalnie ale takich duzych to nie jak sie pozbyc tego lenku [2016-08-31 21:39]
Boisz się o to, że zrobisz krzywdę rybie, czy o to, że ryba ciebie skrzywdzi? A może czujesz obrzydzenie do ryb?
[2016-08-31 22:08]
Cześć otóz mam sprawe ze boje sie wziaźc suma na rece i szupaka karasia lina plotke i okoniakarpia moge wziazc normalnie ale takich duzych to nie jak sie pozbyc tego lenkuNajpierw musisz się pozbyć LĘKU przed słownikiem ortograficznym i WZIĄĆ go w końcu do rąk!
[2016-08-31 23:27]
Wrzuć kilka zdjęć tych Twoich potworów, będzie tłumaczenie na przykładach.:) Lęki do edukacji jak wyżej zauważono też miałeś a żyjesz.:) Poradzimy i tym z dużą pomocą PZW, w ich wodach nie straszy. [2016-09-01 04:13]
Coś mi się zdaje, że to prowokacja...
Nie dajmy się wpuścić w maliny i w czczą dyskusję ;-) [2016-09-01 05:43]
Zdjec niewiem jak dodac ale moja najwieksza ryba to sum i go sie bałemnwziaźć na rece [2016-09-01 07:20]
To co tutaj robisz jak się tych rybeczek boisz ? Ja pierdaczę zaraz będzie wątek, że boi się chruścików ... albo ich domków. [2016-09-01 08:58]
Zdjec niewiem jak dodac ale moja najwieksza ryba to sum i go sie bałemnwziaźć na rece
To co napisałeś to nie jest duża ryba, to jedynie nazwa gatunku i nic mi to nie mówi o tej monstrualnej wielkości.wierzę że sobie poradzisz, kolega kolegi mojego kolegi jest niewidomy a jego ulubione zajęcie to zbieranie grzybów.
Też to potraktowałem jako czyjąś chwilę slabości dlatego poprosiłem o zdjęcia ale jak widać monstrum nie zmieściło się w kadrze.:) [2016-09-01 09:00]
Wiem, że to nie do końca odpowiednie rozwiązanie, ale weź ze sobą jakieś rękawiczki i spróbuj dotykać ryby przez nie, może pozwoli Ci to przełamać lęk. Kiedyś rękawiczek zapomnisz i pewnie dotkniesz ryby gołymi dłońmi ;) [2016-09-01 10:30]
To ja na początek proponuję sardynki z puszki, po jakimś czasie ukleje na bacik, póżniej lekka spławikówka i drobny białoryb. Nastepnym krokiem może być łowienie zestawem gruntowym bądź żywcówka lub spinning i ryby w granicach do max 5 kg. I wreszcie nastawiamy się na suma giganta i po długiej walce łamiemy bojaźń przed okazem choć ta oślizgła ryba próbujke nas przewrócić i połamać nadgarstek... . Wątek traktuję oczywiście jako żart i tego się będę trzymał :))) [2016-09-01 12:37]
Jak się boisz to nie bierz. Proste acz skuteczne rozwiązanie. Co ludzie z forum pomogą ? Albo się przełam albo nie łów dużych ryb albo nie bierz ich na ręce albo zmień hobby. Do wyboru do koloru. Nie każde hobby jest dla każdego. Jak ktoś boi się huku wystrzałów to nie może uprawiać strzelectwa a jak ktoś boi się ryb, to może powinien odpuścić sobie wędkarstwo.
P.S. ja też się boję brać ryby na ręce. Poważnie. Czy duża czy mała, zaraz się to zacznie wywijać, chwila moment i ląduje w piachu. I całe starania człowieka żeby tą rybkę uwolnić jak najszybciej, w jak najlepszym stanie idą się ***** . Także tylko wybrane sztuki mają zdjęcie z moją mordą w tle a większość jedynie pamiątkową fotkę w pozycji leżącej. [2016-09-01 12:46]
do JakubTeam
Kolego a ten niemiarowy sumik to sam do tej michy wlazł?
Wymiar suma chyba jest znany ?
Regulamin jasno i wyraźnie mówi o postępowaniu z rybami niemiarowymi?
[2016-09-01 13:30]
To jest z mojego stawu i puszczam na drugi czego chcesz
On może i być nawet z twojego sedesu,włażąc na wędkarski portal licz się z jakimiś normami i zasadami zachowania,publikacji zdjęć itd.....Prywatnie uważam że to jakaś imbecylska zagrywka---mam na myśli ten wątek i pytanie\stwierdzenie rodem z milionerów. [2016-09-01 16:32]