chyba najlepsze jakie używałem do tej pory to MEPPSY,szczególnie te malutkie 0/0,0/1 pracują wzorowo w porównaniu, z innymi firmami.Ale uwaga na podróbki!!!!! (2009/02/26 16:20)
dwa lata temu kupiłem w sklepie LIDL taki zestaw za 25 złotych, który się nazywał " Uniwersalny Zestaw Wędkarski" Było tam kilka wahadełek, wirówek, woblerków i gum oraz spławiki jak z odpustu. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że trafiłem na jedną z najskuteczniejszych przynęt jaki kiedykolwiek miałem. Wirówka, blaszka i woblerek - trzy najfajniejsze wabiki . I żadna firma, czysty jarmark. Niekiedy spotyka sie stare jak świat miedziane blaszki po dziadku, które spełniaja doskonale swoja rolę. To, o czym tu mówimy, to wynik reklamy - kupujemy to, co produkują, a co do skuteczności, to często w tych reklamach przesadzają. (2009/02/26 17:14)
MEPPS to właśnie taka obrotówka" po dziadku" robią blaszki od X lat ,jak dla mnie nie ma lepszego producenta obrotówek.Ale to tylko moja opinia,każdy ma inne zdanie,tylko szkoda,że jak ktoś pyta o konkretną sprawę związaną z wędkarstwem,ruch na jego poście jest bardzo jest bardzo znikomy.Panowie i panie zapraszam do dyskusji. (2009/02/26 18:18)
... jasne kobikobi1 zamiast się kłócić lepiej pogadać o sprzęcie ja też uważam że obrotówki Meppsa http://www.mepps.pl/ są super i nie dlatego że je reklamują ale dla tego że pracują idealnie ,pozdrawiam... (2009/02/26 18:44)
I Meppsy i D.A.M mają bardzo dobrą pracę zarówno podczas prowadzenia z prądem jak i pod prąd dlatego są niezawodne. Mi do gustu najbardziej przypadła Aglia Mepps. (2009/02/26 18:58)
Ja używam i Meppsa, Abu Garcia, Rublexa, czy Aszychmina. Wszystkie z tych firm używam od lat i naprawdę polecam! Sam też robię obrotówki typu Meppsa aglia i comet, która sprawdzają się doskonale. Co prawda powoli wychodzę z własnej produkcji, bo po pierwsze brak czasy, a po drugie w sprzedaży są już doskonałe firm, które podałem na wstępie. Jeśli chodzi o zakup, to kupuje w sklepach internetowych (taniej wychodzi i większy wzgląd na marki), bo w sklepach mają ograniczoną ofertę. A taniej wychodzi jeszcze wtedy, gdy dogadamy się z kolegami i zamówimy większą ilość. Ciężar czy barwę i rodzaj paletki musisz dobrać do drapieżnika i łowiska sam. (2009/02/27 09:42)
Podróbki bardzo łatwo odróżnić od oryginału, widać to od razu na pierwszy rzut oka, zresztą w dobrych sklepach podróbek sie nie kupi chyba że gdzieś na jarmarkach... (2009/02/27 10:11)
Wejdż na mojego bloga - poczytaj wpisy i zobacz zdjęcia. Jest tam trochę o obrotówkach i metodach rasowania takich przynęt. Osobiście preferuję markę Mepps. (2009/02/27 11:10)
A ja używam obrotówek Mepps jeśli juz kupuję, a poza tym to większość blach mam własnej roboty. Niektóre też przerabiam dla własnych potrzeb (szczupakowych) tzn. wszystko zostaje a jedynie wydłużam drut o jakieś 2-3 cm i tym sposobem nie używam przyponów. Posiadam sporo listków do blach, korpusów itp. także w większości ograniczam się do własnej produkcji. ps. zdjęcie listków w galerii (przynęty) (2009/02/27 13:55)
Dwa lata temu na Mepps Aglia 0 z czerwonych chwościkiem trafiłem okonia 1,9 kg. Polecam eksperymentowanie z mikroprzynętami - efekty bywają zaskakujące! (2009/02/27 15:02)
ja stosuje wolfram zawsze szkoda szczuplego z kotwica w pysku a czesto jak nastawiam sie na okonia bije szczupak - to taka moja wewnetrzna zasada (2009/02/27 16:32)