Problem w tym,że w spinningu niewolno używać naturalnych przynęt co do końca mi się nie podoba,ale cóż takie przepisy.Dlaczego niemożna spinningować martwą rybką w naszych wodach? Takie i inne pytania należy kierować do zarządu głównego PZW,a odpowiedź cóż...(2011/02/17 21:05)
Myślę że gdyby można było spinningować na martwą rybkę, zaraz znaleźli by się ludzie którzy by spinningowali na żywa rybkę, a przy kontroli powiedzieli by że była martwa ale w wodzie ożyła.
Problem w tym,że w spinningu niewolno używać naturalnych przynęt co do końca mi się nie podoba,ale cóż takie przepisy.Dlaczego niemożna spinningować martwą rybką w naszych wodach? Takie i inne pytania należy kierować do zarządu głównego PZW,a odpowiedź cóż...
Dokładnie jak napisał kol.JacuB96 suche paragrafy na nic się nie zdadzą.Do nich nawet jak jest dostęp to bywają niezrozumiałe.W tym roku na temat zasad i wysokości składek dowiedziałem się od skarbnika jak pojechałem opłacić karę.W nagrodę dostałem jeszcze Zezwolenie na amatorski połów ryb wędką,już się nie mogę doczekać co wymyślą nasi możnowładcy w przyszłym roku:).