mam pytanie do spinningistów. czy łowił ktoś z Was na blaszki firmy wirek???jaka jest ich praca czym się charakteryzują??? naklejki się trzymają???z góry dzięki!!!
mam pytanie do spinningistów. czy łowił ktoś z Was na blaszki firmy wirek???jaka jest ich praca czym się charakteryzują??? naklejki się trzymają???z góry dzięki!!!
wydaje mi sie, że nazywaja się worek a moze się myle.miałem jedną praca na 2 do 3. w tym sezonie kupiłem klepaki z Corony są rewelacyjne choc troche drogie.
Kilkanaście lat temu Wirki były moimi podstawowymi wirówkami jakich używałem i to z niezłymi efektami. Ciągle je mam i lubię ,a pytań o odklejające się naklejki ze skrzydełek nie rozumiem bo sam je często odrywałem zaraz po zakupie. Naklejka na wirówce moim zdaniem to tylko mały chwyt pod klienta a nie pod upodobania danego drapieżnika. Barwa samego skrzydełka i owszem jak dla mnie ma znaczenie ale czy ma kilka kropek,kresek albo łuskę to już niech pozostanie w guście danego spinningisty.
witam
Stosowałem głównie wirki nr 1-2 i bardzo dobrze się kręcą, napewno nie mają tendencji do gaśnięcia przy wolnym prowadzeniu jeśli o to Ci chodzi. A sposób i tempo zwijania żyłki to już tylko inwencja wędkarza i specyfika danej wody na której łapiesz. Co do trwałości naklejek popieram poprzedników, momgłoby być lepiej, z ty że to dla mnie sprawa drugorzędna.
(2012/03/14 18:37)"Ja ruwniez posiadam kilka obrotowek i wachadlowek tej firmy i nie nazekam,dobrze pracuja w wodzie."
Co do odrywania naklejki... Kolor listka błystki ma ogromne znaczenie.. :)
Zgadzam się co do koloru, czasami ważniejszy jest nawet spód skrzydełka, albo kolor chwościka na kotwiczce, szczególnie jeśli chodzi o okonie
(2012/06/12 17:38)