Blaszki firmy Wirek opinie

/ 33 odpowiedzi
mam pytanie do spinningistów. czy łowił ktoś z Was na blaszki firmy wirek???jaka jest ich praca czym się charakteryzują??? naklejki się trzymają???z góry dzięki!!!
egzekutor

mam pytanie do spinningistów. czy łowił ktoś z Was na blaszki firmy wirek???jaka jest ich praca czym się charakteryzują??? naklejki się trzymają???z góry dzięki!!!

wydaje mi sie, że nazywaja się worek a moze się myle.miałem jedną praca na 2 do 3. w tym sezonie kupiłem klepaki z Corony są rewelacyjne choc troche drogie. (2012/02/29 14:51)

aligator20

wydaje mi sie, że nazywaja się worek a moze się myle.miałem jedną praca na 2 do 3. w tym sezonie kupiłem klepaki z Corony są rewelacyjne choc troche drogie.

nie nie!!!żaden worek! wirek wirek:) (2012/02/29 16:02)

jakubnob

ja mam jednego wirka rozmiar 1 stara 2 letnia z plastikowym skrzydelkiem kolor rasta(zolty czerwony zielony ) z czarnym zlapalem na niego 3 okonki ale lowilem na nia moze 3 razy (2012/02/29 16:13)

obcy91

Fajne dobre przynęty w dobrej cenie. (2012/02/29 16:15)

aligator20

tzn nic sie nie odkleja???skuteczne??? (2012/02/29 16:19)

JakubUrsynow

Dobre blaszki. Raz mi się zdarzyło, że naklejka odpadła ale za to nieźle pracują. Lepiej niż jaxony. No i cena naprawdę dobra:) (2012/02/29 16:20)

gomez7

Polecam w zeszłym roku ładne okonki na nie łapałem. (2012/02/29 16:20)

aligator20

no cena jest bardzo przystępna jak na polskie zarobki:D hm  a jakieś konkretne kolory Ci się sprawdziły??? (2012/02/29 16:21)

aligator20

szukamm zarówno okoniowych jaki i szczupakowych blaszek:) (2012/02/29 16:34)

Petrys

Pracują dobrze, nie są drogie, ale naklejki mi się niezbyt długo trzymały ;/ (2012/02/29 17:23)

kaban

Kilkanaście lat temu Wirki były moimi podstawowymi wirówkami jakich używałem i to z niezłymi efektami. Ciągle je mam i lubię ,a pytań o odklejające się naklejki ze skrzydełek nie rozumiem bo sam je często odrywałem zaraz po zakupie. Naklejka na wirówce moim zdaniem to tylko mały chwyt pod klienta a nie pod upodobania danego drapieżnika. Barwa samego skrzydełka i owszem jak dla mnie ma znaczenie ale czy ma kilka kropek,kresek albo łuskę to już niech pozostanie w guście danego spinningisty. (2012/02/29 17:51)

obcy91

Zgadzam się z Grzesiem, ja także zawsze odklejam naklejki :) (2012/02/29 18:07)

dealer081

Ja ruwniez posiadam kilka obrotowek i wachadlowek tej firmy i nie nazekam,dobrze pracuja w wodzie. (2012/02/29 18:15)

Rav

Mam w swoim arsenale także kilka "wirków" 1 i 2... Tak jak napisali koledzy wyżej, naklejki lubią się po pewnym czasie odklejać, ale sama praca obrotówki a także cena są bardzo dobre.

PS. Niedawno kupiłem też wahadłówkę "wirka" ale jeszcze nie miałem okazji jej sprawdzić w terenie... Mam nadzieję, że będzie równie dobrze pracowała, jak obrotówki. Pozdrawiam. (2012/02/29 18:48)

aligator20

dzięki stokrotnie!!!! (2012/02/29 20:39)

aligator20

Kilkanaście lat temu Wirki były moimi podstawowymi wirówkami jakich używałem i to z niezłymi efektami. Ciągle je mam i lubię ,a pytań o odklejające się naklejki ze skrzydełek nie rozumiem bo sam je często odrywałem zaraz po zakupie. Naklejka na wirówce moim zdaniem to tylko mały chwyt pod klienta a nie pod upodobania danego drapieżnika. Barwa samego skrzydełka i owszem jak dla mnie ma znaczenie ale czy ma kilka kropek,kresek albo łuskę to już niech pozostanie w guście danego spinningisty.

ok. tylko po co je odklejać??? (2012/02/29 22:47)

manutd99

Krótki mówiąc najlepsze krajowe obrótówki.
Niewiele ustępują Meppsom,Rublexom czy Effzetom[szczególnie w rozmiarach 1-4 z zerówkami jest już nie stety trochę gorzej a szkoda} (2012/03/01 07:55)

manutd99

Oczywiście mowa o produkowanych hurtowo bo kilka lepszych krajowych "samoróbek by się znalazło. (2012/03/01 07:57)

ryukon1975

Bardzo dobre.Wykonane precyzyjnie i z dużo lepszych materiałów jak inne w podobnej cenie.
Wystarczy wziąć do ręki obrotówkę Wirek i przykładowo Mistrall ,całkiem inna liga.:) (2012/03/01 09:05)

aligator20

hm. czyli  praca ok, kolorów cała gama, tylko jak to się prowadzi w wodzie jednostajnie zwijając linkę czy jakoś inaczej:) proszę o radę!!!! (2012/03/01 13:19)

LukaszMag

Wszystko jak wyżej- dobra cena i niezła jakość. Problem leży w naklejkach... Jakby skrzydełka były np. malowane, czy anodowane to naprawdę lux przynęta! (2012/03/01 17:07)

84Bartek

witam

Stosowałem głównie wirki nr 1-2 i bardzo dobrze się kręcą, napewno nie mają tendencji do gaśnięcia przy wolnym prowadzeniu jeśli o to Ci chodzi. A sposób i tempo zwijania żyłki to już tylko inwencja wędkarza i specyfika danej  wody na której łapiesz. Co do trwałości naklejek popieram poprzedników, momgłoby być lepiej, z ty że to dla mnie sprawa drugorzędna.

(2012/03/14 18:37)

funky12

"Ja ruwniez posiadam kilka obrotowek i wachadlowek tej firmy i nie nazekam,dobrze pracuja w wodzie.
"

Ludzie! Błagam, piszcie poprawnie po polsku! Takie odpowiedzi są żenujące i zaniżają poziom forum, wstyd wstyd wstyd! Piszesz post to sprawdź pisownię!... dysmózgi jedne..

co do przynęt firmy wirek - bardzo polecam - dobre wirówki w dobrej cenie. Wszystkie modele możesz znaleźć na stronie www.wirek.com.pl

Mi osobiście sprawdziły się modele Round (kolor nr 24) i model Lusk (kolor nr 08). Złowiłem na nie w tym sezonie 5 szczupaków i kilkadziesiąt okoni (wszystkie ryby oczywiście odzyskały wolność).

Co do odrywania naklejki... Kolor listka błystki ma ogromne znaczenie.. :)

Poczytajcie o przynętach w dostępnej literaturze na temat spinningu, polecam "Wędkarstwo Spinningowe" autorstwa Jacka Kolendowicza - książka kosztuje 40-50zł, ale wiedza z niej pobrana pomoże Wam koledzy wyjąć dużo więcej ryb niż dotychczas.. Mi bardzo pomogła i cały czas do niej sięgam. (2012/05/12 20:00)

84Bartek

Co do odrywania naklejki... Kolor listka błystki ma ogromne znaczenie.. :)

Zgadzam się co do koloru, czasami ważniejszy jest nawet spód skrzydełka, albo kolor chwościka na kotwiczce, szczególnie jeśli chodzi o okonie

(2012/06/12 17:38)

gruby22

praca nie jest zła . naklejka dobrze się trzyma . charakteryzują się całkiem niską ceną (2012/11/15 13:03)