Zaloguj się do konta

Bezrybie

utworzono: 2010/06/06 12:30
mondeo97

Witam wszystkich.Mam takie pytanie.Od jakiegoś czasy praktycznie nic łapie czytam wasze porady próbuje różnych metod i niestety pudło,zresztą nie tylko u mnie czasem wybieram się popytać innych ,ale to samo.Jak to wygląda u was.Ja mieszkam w okolicach Wrocławia łowie również w Mitkowie i okolicznych stawach i nie mogę doczekać się kiedy opadnie woda w Odrze. [2010-06-06 12:30]

Po prostu ryba słabo żeruje jest to spowodowane wahaniami ciśnienia atmosferycznego oraz niedawną powodzią.
Przedwczoraj byłem na żwirowni która niby nie ma żadnego połączenia z rzeką ale mimo to poziom wody jest o 1-1,5m wyższy niż zwykle,zimne wody gruntowe ochładzają wodę do tego stopnia że biała ryba słabo żeruje.Dodatkowo zmiany temperatury i wahania ciśnienia nie wróżą dobrych połowów.
[2010-06-06 12:49]

13bratPERUNA

Witam...
Kolego "mondeo97" ja rowniez nie moge sie doczekac kiedy ustabilizuje sie woda w Odrze i Bystrzycy to moje ulubione miejsca gdzie lubie spedzac czas z feederem...

Pozdrawiam.
[2010-06-06 14:27]

Oj koledzy "Odrzańcy", jeszcze długo poczekamy. Już kupujcie środki na komary i kalosze, bo to, że zejdzie woda do koryta, to nie koniec na tym. [2010-06-06 14:33]

gruby0113

Kolego mastiff wychodzi na to że na jeden wypad będzie nam potrzebna jedna buteleczka płynu na komary . NAD I W OKOLICY WODY JEST MASAKRA  PLAGA GONI PLAGĘ .Wieczorem nie udało mi się nawet papierosa wypalić pchają się do ust, nosa i oczu jest tragedia
[2010-06-06 20:30]

vinci85

witam

U mnie podobnie ale łowię akurat na stawie gdzie jest lin karaś szczupak i nic kompletnie, też wydaje mi się ze przez te deszcze woda podniosła sie o ok. 80cm to dużo i u mnie jest pogoda od dobrego tygodnia i naprawde rzuca się jak w studnię;/ ale kiedyś zaczną brać:]

[2010-06-06 21:39]