Witam ..........(2012/04/25 22:52)
czy ktoś może opowiedzieć mi o jeziorze Pomorze k. miejscowości Giby ,czy warto tam wyskoczyć i jakie ryby tam występują.....czy można pływać łodzią z silnikiem o mocy 3,5 KM..
Witam ..........(2012/04/25 22:52)
czy ktoś może opowiedzieć mi o jeziorze Pomorze k. miejscowości Giby ,czy warto tam wyskoczyć i jakie ryby tam występują.....czy można pływać łodzią z silnikiem o mocy 3,5 KM..
Zezwolenie kilkudniowe jak najbardziej, ale Kartę Wędkarską musisz posiadać.
też tak myśle ,że to będzie najlepsze rozwiązanie . A czy może mi ktoś polecić jakieś ciekawe łowisko komersyjne na podkarpaciu ? Pozdrawiam serdecznie
(2012/04/28 22:39)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Witam serdecznie.Jestem poczatkujacym wedkarzem z Gdanska bez karty wedkarskiej i prosze o pomoc.Chcialbym legalnie polowic rybki,ale nieprzystepujac do zwiazku.(malo okazji do lowienia a duzy koszt) Czy mozna wykupic jednodniowe pozwolenia na interesujace mnie jezioro/rzeke i gdzie mam to zrobic? Ps.czy moze ktos polecic jakies fajne lowiska blisko Gdanska.Pozdrawiam
Witaj , przede wszystkim musisz zdać egzamin na kartę wędkarska w jakimś Kole Wędkarskim ( takie są przepisy ) , po zdaniu egzaminu otrzymasz świadectwo z którym musisz udać się do ( Urzędu Miasta , Starostwa lub Urzędu Gminy --- w zależności od zamieszkania ( miasto , wieś )
Potem po około 7 dniach otrzymasz w danym Urzędzie kartę wędkarską ( oplata za egzamin w PZW od 30-40 zł , i w Urzędzie wydającym dokument około 15-20 zł ) , wtedy jesteś wędkarzem niezrzeszonym i sam musisz wybrać , gdzie chcesz wędkować , opłacając opłaty jednodniowe lub kilku dniowe , oraz zapoznać się z zasadami i regulaminami obowiązującymi na danym akwenie .
Pozdrawiam .
No tak, napisałem, że za takiego kwita trzeba dać od 10 zł ...i stałem się jakby niewiarygodny. Prawie jak Jurek. Przykro mi, przepraszam i obiecuję poprawę :)