Będzie zima?

/ 62 odpowiedzi

• konto usunięte

Jest nadzieja na wędkarstwo podlodowe.

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
pisaq

No mam nadzieję, że się mylisz :p
Jutro powinien silnik przyjść, a Ty mi tu lody zapowiadasz :p
Ponoć klimat ma się ocieplać kurde :x (2009/12/06 17:24)

Norbert Stolarczyk

Będziesz Pisaq szczęśliwym posiadaczem silnika? Gratuluję :) (2009/12/06 17:44)

u?ytkownik22572

Zima będzie jak co roku, tylko czy aby na pewno mroźna. Pewnie Mazury i Podlasie będzie zimniejsze od reszty. U nas na Pomorzu z lodem biednie, choć mamy swój mały biegun zimna. Będę śledził prognozy i lód na pewno zaatakuję. (2009/12/06 17:58)

u?ytkownik16122

Panowie zima tuż tuż . Widziałem wczoraj mysz a to jest mój zwiastun , który w 8 na 10 się sprawdza . Wyprzedzam myśli , to nie jest żaden efekt przepicia to jest fakt . (2009/12/06 19:34)

u?ytkownik3921

Z tego, co udało mi się zobaczyć dziś nad Drwęcą, zima już blisko, ale chyba na mrozy i lód musimy jeszcze poczekać. Bobry nie spieszą się ze zbieraniem wierzby i żerują na grubych drzewach, nie zatapiając gałęzi, więc nie spodziewają się lodu w najbliższych tygodniach. Zimorodki ciągle jeszcze robią długie przeloty w poszukiwaniu dobrych łowisk. Myślę, że lód nie powinien się pojawić przed pierwszym tygodniem stycznia. Co prawda nadchodzą chłody - jak zauważył już Soli, myszki szukają ciepłych kątów, a kuny polują w środku dnia - sądzę, że w najbliższych dniach pogoda się znacznie pogorszy, ale spodziewałbym się raczej śniegu z deszczem i wilgotnej pogody, niż silnych mrozów. (2009/12/06 20:37)

pisaq

Norbert, nie ma czego, to z czystego lenistwa :d ale dziękuję :)
Z resztą, jak będzie zima to zrobię sobie z niego mikser :p

Soli, potwierdzam, też widziałem mysz! I to nie taką hodowlaną - to nie może być przypadek :p Ale mam nadzieję, że "jedna jaskółka wiosny nie czyni" :)

Tinca, jestem pod wrażeniem. To są argumenty, które można przyjąć z uśmiechem na twarzy. Brzmi znacznie lepiej i ładniej niż "wkrótce znajdziemy się pod wpływem niżu znad Skandynawii...."

Zima....
Dla jednych wędkarski "pit-stop", dla drugich kolejna część sezonu.
Nie wiem, dla mnie wędkarstwo to woda, a jak mam patrzeć na wodę przez dziurę w lodzie to dziękuję :p (2009/12/06 21:13)

Norbert Stolarczyk

odkąd mam problemy z ręką która boli mnie niestety codziennie a przy zmianach pogodowych na tyle mocno że uniemożliwia mi całkowite funkcjonowanie to tak właśnie dzieje się teraz a to oznacza że nic nie zapowiada pięknej mroźnej zimy przynajmniej w najbliższych tygodniach tylko śnieg, deszcz, śnieg z deszczem wiatry ogólnie chlapa i ble,ble.
Znajomi mówią na mnie barometr :) (2009/12/06 21:15)

pisaq

A nie mógł byś się wstrzymać z tydzień? Maksymalnie dwa? :x
Moja ryba sezonu tam na mnie czeka, a Wy wszyscy złorzeczycie :p

Jak będzie taka pogoda to z wędkarstwa zostanie mi tylko wydawanie ostatnich pieniędzy na sprzęt no i fishing simulator 2 :d

Choć z prognozy podanej przez Mateusza wynika, że przymrozki ustąpią i w niedzielę i poniedziałek (20 i 21) będzie można skoczyć na sandacze :p
Oby tylko nie padał deszcz - pod żadną postacią, w obojętnie jakim stanie skupienia :p (2009/12/06 21:30)

Norbert Stolarczyk

Też wale z tego powodu nie mam uśmiechniętej miny i wolałbym aby mnie to ominęło jednak ja na to nić już nie poradzę a również chciałbym ostatni raz w tym roku wybrać się jeszcze na co co ma ostre zęby :) (2009/12/06 21:47)

u?ytkownik23635

Koledzy pisak i norbiko1 . Co prawda nie jest to ani golf 2 ani stara betka tylko polonez trak ale szacun ludzi ulicy jest klik Rybke :) (2009/12/06 22:00)

u?ytkownik23635

Przepraszam Kolegę za błąd jaki mi się zakradł, miało być pisaq :) (2009/12/06 22:03)

pisaq

Kol. Rooster: hahaha :D drespekt musi być ;)
Następny fan wędkarstwa motoryzacyjnego :x
Co poradzić? :p

Nic nie szkodzi, może być i pisak, wszak wymowa - w założeniu autora - taka sama :p

Norbiko, chcesz iść na coś z zębami? Idź na dzikie baby :D (2009/12/06 22:18)

pisaq

Kol. Rooster, tak w ogóle to zobacz skąd on jest ^^
Piękne to miasto jest, piękne! :)

Kurcze, jednak mam nadzieje, że ta zima się wstrzyma.
Tak żebym na wigilię świeżego szczupaczka miał ;)
Tak żeby popadało w święta, w sylwestra i koniec - więcej "nie trza" (2009/12/06 22:20)

Norbert Stolarczyk

A dziękuję już jedną taką mam, w domu. I jest niestety coraz gorsza :(
(2009/12/06 22:22)

pisaq

To już wiem czemu niektórzy w takie zimno jeżdżą na ryby na lód :D
W domu to jest w domu - udomowiona, a dzika to wiadomo ^^ (2009/12/06 22:38)

u?ytkownik12960

Zgadzam się ze spostrzeżeniami Tinki. Będzie lód w styczniu. My z Soli połowimy jak co roku. Jak długo nie wiem. Ale do końca roku można polować na drapieżniki więc nudzić się nie sposób. Tylko czemu nie biorą... (2009/12/07 09:28)

u?ytkownik5105

..będzie zima prawdopodobnie łagodna ,narazie jest zimo-jesień nowa pora roku w Polsce , a drapieżniki biorą ... ja dostałem na Mikołaja taki prezent ... (2009/12/08 07:26)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik7474

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm (2009/12/08 13:59)

u?ytkownik7474

wygląda to coraz bardziej obiecująco:D (2009/12/08 13:59)

u?ytkownik22602

Byłem dzis nad Narwią koło Pomiechówka, na parę chwil. Krety kopią piramidy na potęgę. Olbrzymie, naprawdę. Myslę ze moje "mądrosci" o pogodzie są aktualne. Właśnie trwa konferencja Mądrych Głów o klimacie..Mówić można wszystko, ale sięgnąć nieba. To już gorzej. (2009/12/08 15:07)

goryl25

Normalnie musi być zima bo ja nie wytrzymam !!! musze zbudować tej zimy swój nowy super pomost z zamykanym wejściem i czterema fotelami od samochodu , ale przede wszystkim połowić garbuski na mormyszke :D ja czuje że będzie mrooooźna zimaaa :) (2009/12/10 21:39)

slawomir66

Ja liczę, że już niedługo zima przyjdzie. Już dawno pomyłem wiadra i wędki po sezonie letnim i oczekuję lodu. (2009/12/11 18:40)

u?ytkownik7463

Śnieg już pada, przynajmniej w Warszawie. Ale na mróz jak na razie się nie zanosi. Jeszcze weekend mogło by wytrzymać tak jak jest, a później może już mrozić. (2009/12/11 18:43)

goryl25

u mnie w Lubuskim nie zapowiadano śniegu a pada śnieg z deszczem :D to dobrze znaczy dla nas wędkarzy :) (2009/12/11 21:00)