co lepiej kupic bata 8 metrowego czy tyczke 10 metrowa, jakie sa wasze propozycje i jaki zestawa zastosowac na wode stojaca i leka plynaca , jaka zanete zastosowac bede lowic na kanale zeranskim
co lepiej kupic bata 8 metrowego czy tyczke 10 metrowa, jakie sa wasze propozycje i jaki zestawa zastosowac na wode stojaca i leka plynaca , jaka zanete zastosowac bede lowic na kanale zeranskim
zeby łowić skutecznietyczką konieczne jest posiadanie kupę dodatkowego sprzętu tj podest rolki itp ,może jest skuteczniejsza od bata ,ale metoda typowo stacjonarna ja wybrałem bata 8m . przyzwoita tyczka to koszt od 1500 a bat tokwota 500 i nie warto oszczędzać na kiju żeby sie męczyć a nie bawić się wędkowaniem.
(2012/10/20 20:53)a czy w bacie mozna zamontowac amoryzator gumowy , i jak wogule go sie montuje
(2012/10/21 10:17)
Jak widzę kazdy myśli tak jak i ja swego czasu.. kazda tyczka żeby byla coś warta musi kosztować.. prosze wierzcie mi że nie do końca.. jest taka która nie jest wcale droga a i nie jest wcale zła.. kupilem ją za niecale 300zł ma długość 9,5 m przeznaczona jest przede wszystkim dla początkujących. Mi sie sprawdza gdzie nie potrzebuję łowić dalej.. to MIKADO MLT Long Pole 950 lub mlodsza jej siostra MIKADO MLT S-Long Pole 950. Obie tyczki są na prawde dobrej jakości przy niewielkiej cenie a nie wspomne już o topach których koszt nie przekraczał 70zł. Dodatkowo topy idealnie spasowały do starej tyczki Jaxona VIP. A chyba nie musze mówić jaka jest różnica w łowieniu batem a tyczką bo sami dobrze wiecie że najlepszy kontakt z ryba jest na tyczce i jak ktoś juz raz spróbuje łowienia tyczką to nie odpusci.
(2012/10/21 12:06)Kup sobie lepiej bata 8 m daj za niego 500 zł i masz dobrego i lekiego pozdrawaim
(2012/10/21 13:32)