Przepraszam wątek jest kolegi (czermin)
http://forum.wedkuje.pl/post/bat-pomoc-w-wyborze/55504/0 ale warto tam zajżeć, jest wiele cennych uwag dotyczących zastosowania bata na łowisku jak i opisów różnych wędek. Myślę że przydadzą Ci się te informacje na początek, bo nie bardzo sprecyzowałeś gdzie i co chcesz nim łowić.
Tym bardziej że temat jest sprzed kilku dni więc bardzo aktualny.
Pozdrawiam
(2009/12/27 14:19)
Jeśli chodzi o Bata do Polecam sam łowie na nie lub moi koledzy.....
Colmica , łowiłem Colmic Preziosa i lepszego w życiu nie mialem...ale cena zabujcza 7m ok 1000
Mikado Tournament Pole(Delikatny bacik na niewielkie rybki )
mikado ultrafiolet (ten już na bardziej większe zestawy niż Tournament)
Cenowo są oba baty podobne...
Nie wymieniłem tu Jaxona Xt-pro.. może i sa lekkie.. ale zraziłem się.. jeden miałem 8 strzelił na zawodach.. 2 miał kolega i też mu strzelił w trakcie podbierania średniej płotki do podbieraka..Sztywny w miarę jest ale, jeśli chodzi o baty te 7,8 m to odradzam Jaxona.. za cenę ok 300-400zł 7-8m można kupić lepsze baciki.. Sama waga nie jest ważna..musi być bat wyważony.. sztywny o odpowiedniej pracy.. dobrze pracujący przy wietrze i wytrzymały.. U Jaxona zabrakło tej wytrzymałości....
Co do Colmica jest wiele wspaniałych batów.. i nie w każdym sklepie one będą.. i są ciekawsze od mikado lecz i cenowo dobrej klasy bat też nie jest tani...
Te mikado co wyżej można za ok 300 zł kupić 7m... lecz brałbym ultrafiolet jest troszke cięższy ale mocniejszy od Tournamenta....
(2010/02/02 02:10)