Bat 7-8m do 200zł
utworzono: 2014/04/20 10:21
Witam chciałbym rozpocząć przygodę z łowieniem na bata spodobała mi się ten rodzaj łowienia .Moje pytanie brzmi z jakiej firmy i jaki model byście polecili jest ich do wyboru do koloru jak wszystkiego w tych czasach cena do 200 zł za bacika który byłby jednocześnie dobry na początek jak i długowieczny celuje w 7- 8 m. Pozdrawiam i czekam na porady [2014-04-20 10:21]
Witam. Kilka tygodni temu mialem podobny dylemat i zdecydowalem sie jednak dolozyc 140 zl i kupic cos lepszego. Po ''pomacaniu'' kilku batow w sklepie wedkarskim i zaczerpnieciu opini na forum wybralem Mistrall Amundson pole 700. Bacik przetestowany nad woda kilka razy i jak dla mnie rewelacja :D waga 311g i po kilku godzinnym wedkowaniu praktycznie nie odczowa sie zmeczenia reki :) podczas holu rybek dziala elegancko:) krapie i plocie do 30 cm podnosilem na klate i nie bylo zadnego problemu:) poki co najwieksze co wyciagnalem na niego to 1kg lin i nie bylo zadnych problemow z wyciagnieciem go:) bardzo dobrze amortyzuje zrywy ryby i napewno posluzy wiele lat :) mialem kilka tanszych batow juz wczesniej i nie wytrzymaly zbyt dlugo.... dlatego lepiej dolozyc i kupic cos lepszego :)
[2014-04-20 11:18]
Miesiąc temu kol.zakupił bacika 7 Jaxon Pole. Przy holu niewielkiej ryby uległ uszkodzeniu drugi człon.Oddał do naprawy gwarancyjnej. Podobno przyczyną była wada materiału. Ja wędkuję od lat na starego Jaxona. Jest ciężki ale nie zawodny.Pozdrawiam. [2014-04-20 12:32]
a ja polecam swojego konger arcus 7m , leszcze 2,5kg w wodzie stojacej nie robily na nim wrazenia. rok temu za 190zl kupilem waga cos kolo 350g . rece nie bola waga mozliwa, bacik sredniej klasy [2014-04-20 13:20]
tak samo jestem tego zdania aby dołożyć grosza i mieć na lata tylko co jest sprawdzone. Jestem początkujący jeśli chodzi o łowienie na bata wiec tak jak napisałem 200 zł to tak bym dał lub coś więcej wiec jakieś jeszcze propozyje oglądałem włąśnie z Mistrala czy jeszcze inna firme byście polecili bo 7m to tak optymalnie jak na początek? [2014-04-20 13:28]
co myślicie na ten temat http://allegro.pl/mistrall-siro-pole-7-m-324-gram-gratisy-hit-i4169638731.html [2014-04-20 13:33]
Witam
Panowie, jest jasno napisane do 200zł nie rozumiem tekstów "ja bym dołożył jeszcze 150zł i..."
Osobiście posiadam Konger Medalist GTX 700 i bat sprawdza się znakomicie. Pięknie pracuje pod rybką. Można zakupić poniżej 200zł. Będziesz naprawdę zadowolony z zakupu.
[2014-04-20 16:11]
Dobrą alternatywą jest kupno używanego kija, bo za tą kasę będzie ciężko kupić coś nowego z dobrymi parametrami. Na alegro można opczajic fajne żeczy tylko trzeba być na bierzonco i odrużnić badziew od czegoś przyzwoitego.
[2014-04-20 20:18]
tylko czy używane nie znaczy niepewne ? Napisaliście że w kwocie 200 lub lekko wyżej nic ciekawszego nie znajdzie się ale ja nie szukam super parametrów z najwyższej półki a tym idzie cena a jestem początkującym co byście mi w tej kwocie poradzili aby był stosunek ceny do jakości zachowany wydaje mi się że z firmy mistral coś można wybrać sensownego . [2014-04-21 08:40]