Kiedyś szlak i tak trafi ten świat.Sami ludzie sie wykończą ,bombami jądrowymi i elektrowniami.
Co do tego artykułu:
Nie moge zrozumieć czemu nic z tym nie robią,wiadomo że boją sie tego ruszyć,ale jak będa czekać to i tak katastrofa jest nieunikniona.Rdza zżera beczki,kontenery i wcześniej czy później trucizna wypłynie.Być morze ktoś tam mądry wie co robi--mam taką cichą nadzieje.
Tak to kiedys robiono ,bez patrzenia w przyszłość.
Zamiast to gdzieś zabetonować pod ziemią ,to do morza wszystko wywalili.
(2011/10/09 19:59)Maciek spodziewam sie że to jest kosztowna operacja,ale skutki zniszczeń będą tysiąc krotnie większe.Do tego można by poruszyc temat na jakims światowym konkresie związanym z ekologią,mogły by dołożyć kase państwa Skandynawskie,Niemcy ,Rosjanie--to wszystkich dotyczy i wtedy te koszty jakoś tam by sie rozproszyły.Tak mi sie wydaje,a jak to wygląda w praktyce nie mam bladego pojęcia.
Fakt ,faktem jest problem,o którym 90% ludzi nie ma pojęcia--między innymi ja do dzisiaj.
(2011/10/09 20:23)Panowie,organizacje ekologiczne tak na prawdę mają to wszystko gdzieś,robią wiele szumu by wyłudzic jak najwięcej pieniędzy,organizacja "WWF"w Norwegii z tym się nie kryje że kasa jest najważniejsza,biorą kasę od potentata hodującego łososie w wodach Chile,która niszczy siedliska rodzimych gatunków ryb i innych morskich zwierząt,tam przemysł rybacki "zjedzony" jest przez akwakulturę łososiową popieraną przez norweską organizację ekologiczną,wszystko o kant dupy rozbic,kasa,kasa,kasa.
Być może jest jak piszesz ,jednak nie ma to ani małej kropki związanej z tym tematem.
Organizacje przeważnie wyłudzają kase jak ktoś coś chce postawić ,lub wybudować w miejscu gdzie jest jakaś przyroda i żyją różne gatunki zwierząt.Wtedy takie organizacje robiąc sztuczną zadyme zazwyczaj wyciągając kase.Oczywiście przykłądy są różne między innymi takie jak Ty przytaczasz. Jednak ten wątek to inna bajka.
(2011/10/09 21:02)Ato ..........i nikt z tym nic nie chce zrobić....i media też to nagłośnić powinny... a nie pierdołami się ........ zajmować, ale mnie te wszystkie ........ co mają władze i ........ sobie z tego robią wkurzyły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!