Badania psychologiczne

/ 13 odpowiedzi
W ostatnią niedziele maja wybrałem się na łowisko z kolegą ,było sporo wędkarzy .Na przeciw nas po drugiej stronie zbiornika usiadło sześciu innych wędkarzy i jakie było moje i kolegi zdziwienie gdy jeden z nich wyciągną broń pneumatyczną i strzelał  do nic niewinnych małych kaczek.W tym miejscu zbiornik jest wąski więc poprosiliśmy go żeby przestał strzelać i słuchajcie ten idiota wycelował w mojego kolegę i  strzelał ,co gorsze nikt z jego kolegów nie zwrócił mu uwagi Ktoś zadzwonił po policje ale wiadomo jak policja działa w naszym kraju zanim przyjechali to ci kretyni cała szóstka zdążyła odjechać. Zastanawiałem się czy nie było by dobrym pomysłem przy wydawaniu kart wędkarskich kierowac takiego przyszłego wędkarza na badania psychologiczne i psychiatryczne,na pewno okazało by się że niektórym to nawet wędki do ręki nie można dawać.
u?ytkownik1117

zawsze mówiłem wariatom pistoletu i telefonu komórkowego się nie daje ....... (2010/06/01 19:37)

u?ytkownik38976

Pytanie, czy kretyn miał w ogóle karte. A nie mógł ktoś jakoś dojrzec i zanotować numery rej. ich aut? (2010/06/01 19:49)

kopyto74

Wiemy skąd oni są wcześniej czy później wpadną policja prosi żeby ich wezwać bez samosądów (2010/06/01 19:55)

u?ytkownik24522

Pytanie, czy kretyn miał w ogóle karte. A nie mógł ktoś jakoś dojrzec i zanotować numery rej. ich aut?

Wiesz jak jest w takiej sytuacji najpierw zdziwienie , potem szok. I dyskusja , nikt na gorąco nie podejmuje trafnej decyzji noooooooooooo czasami !!! (2010/06/01 19:55)

szymbor

moim zdaniem kupić wiatrówkę to żaden problem ... moim zdaniem osoba która chciała by kupić takową broń powinna przejść jakieś badania .... ale co z tego jakby przeszedł i poszedłby z kolegami postrzelać .... (2010/06/01 19:55)

kopyto74

Według mnie każda nawet pneumatyczna broń powinna być rejestrowana. (2010/06/01 19:58)

robcik

Według mnie każda nawet pneumatyczna broń powinna być rejestrowana.

Dokładnie , np jako broń sportowa . Powinny być badania psychologiczne i dopiero potem kupno i rejestracja . (2010/06/01 20:03)

tomasz26552

Ok właściciel broni ma badania i co z tego.Przyjechał przecież z kolegami a koledze postrzelać nie odmówi.Uwagi też nie zwróci bo co by był z niego za kumpel Nie powinno tak być ale tak jest (2010/06/01 20:41)

kazik

Jak ktoś ma takie zwariowane pomysły to badania nie pomogą i specjalne pozwolenia . Przecież dla zabawy może i kamieniami , lub czym innym to samo robić . Po prostu tacy ludzie się trafiają i powinno się ich eliminować . Nie można całego społeczeństwa karać , czy ograniczać bo kilku oszołomów tak czy inaczej postąpiło . Takich ludzi powinno się ostro karać i eliminować ze społeczeństwa . Najlepiej takich delikwentów dobrze zlokalizować i znaleźć sposób aby ich utemperować . Przecież jeżeli nie wie jak postępować z wiatrówką to i podobnie będzie się zachowywać i z innymi przedmiotami jakie wpadną mu w ręce . 

(2010/06/01 20:44)

kopyto74

Ja to myślę tak że policja powinna takiemu kretynowi najpierw ze dwie trzy gumy po plechach zapieprzyć ale tak żeby się wyprostował a później sprawa w sądzie o strzelanie do zwierząt i do ludzi tutaj nad tym zbiornikiem w ładną pogodę przychodzą całe rodziny na spacery, o tragedie nie trudno.Skoro taki kretyn nie szanuje zwierząt i do ludzi celuje i strzela z takiej pneumatycznej broni to można przypuszczać że jak bedzie miał broń palną to zrobi to samo ,więc lepiej już teraz do odsiadki niech idzie (2010/06/01 21:13)

Sniper64

Wiemy skąd oni są wcześniej czy później wpadną policja prosi żeby ich wezwać bez samosądów

Witam...chłopaki ...byłem chwilę na piwku:) bo to dzień dziecka:)
idiota to mało powiedziane jak można nazwać tego co strzelał!samo celowanie z obojętnie jakiej broni w człowieka jest karalne...szkoda że nie cykneliście fotki gościom i pojazdowi,policjanci by po nr.ich wyczaili! Sami nic nie podejmujcie,żadnych działań,teraz z wiatrówki a kto wie co później przywiezie nad wodę!Bądźcie ostrożni! w takich sytuacjach bo tacy ludzie na pewno mają ie równo pod sufitem..! Pozdrawiam:)   (2010/06/01 21:22)

robcik

Ja to myślę tak że policja powinna takiemu kretynowi najpierw ze dwie trzy gumy po plechach zapieprzyć ale tak żeby się wyprostował a później sprawa w sądzie o strzelanie do zwierząt i do ludzi tutaj nad tym zbiornikiem w ładną pogodę przychodzą całe rodziny na spacery, o tragedie nie trudno.Skoro taki kretyn nie szanuje zwierząt i do ludzi celuje i strzela z takiej pneumatycznej broni to można przypuszczać że jak bedzie miał broń palną to zrobi to samo ,więc lepiej już teraz do odsiadki niech idzie

Zgadza się , nic tak człowieka nie prostowało i nie wyprostuje jak policyjna lola :) . Znam to z autopsji . Dostałem tylko raz , prawie 30 lat temu , a pamiętam do tej pory . Ale to już inna historia :) . (2010/06/02 12:39)

Elmiszello

W tak zaistniałej sytuacji policja po zgłoszeniu powinna być po chwili na miejscu ale  tego co kolega kopyto74 powiedział że nie spieszyło im się do interwencji to troszkę wygląda to na zaniechanie ale to nie nasza sprawa. A jaki mam stosunek do takich incydentów oraz osób w ten sposób zachowujących się nad wodą gdzie są w otoczeniu innych. Brak skrupuł dla "DEBILI" sam osobiście mam doświadczenie z bronią palną jak i sportową i wiem że nie ma żartów. To zdarzenie powinno być przestrogą na przyszłość dla wędkujących jak i dla tych którzy gdzieś w głębi mieli pomysł by zabrać ze sobą wiatrówkę lub inną broń nad wodę. Szanujmy się na wzajem oraz innych użytkowników wód.  (2010/06/02 13:33)