Aromat do kulek proteinowych

/ 6 odpowiedzi
Witam Szanownych Kolegów

Po Waszych poradach doszedłem do momentu w robieniu kulek, gdzie kulki dobrze się roluj±, nie pękaj± podczas suszenia, ale słabo pachn± po wysuszeniu, prawie, że wcale.
Użyłem aromatu Trapera 20 ml na 1kg miksu.

I teraz pytanko : czy mogę dolać do wysuszonych kulek tegoż samego aromatu i włożyć do lodówki, żeby się przegryzły :)?, i ewentualnie jak długo mog± czy raczej musz± leżeć wymieszane z tym aromatem (dodam, że kulki s± z konserwantem).

I nie chodzi o boostery, dipy tylko o aromat.
Z góry dzięki za odpowiedĽ.



JKarp


Cze¶ć
Jak najbardziej możesz tak zrobić.
Janusz JKarp (2011/04/07 09:15)

jacbydg


Witam .mam problem bo od tego sezonu chce robic swoeje kulasy i dostalem przepis od kolegi .1kg maki kukurydzianej,1kg maki sojowej ,0.5kg PV1,  0.5kg maki pszennej.1kg maki rybnej .20dkg konopi prazonych .10dkg murzynka. kulki zrobilem ladnie sie rolowaly ale po 2 dniach sie okazalo ze sie w palcach rozpadaja i sa miekie a pozatym plywaj±,co zrobic zeby je obciazyc?czy kasza manna i glina wedkarska sprawe zalatwi.czekam na podpowiedzi ,z gory ,,dzieki.. (2011/04/08 21:50)

wojtek46


Witam kolego w twoim przepisie brakuje jeszcze 20 jajek na 1kg miksu.Ja jeszcze cał± kulę daje na półgodziny do lodówki. (2011/04/09 10:16)

spines21


na kilo suchej masy trzeba by dać 10-12 jajek,trzba to wszystko sklejć.

no i jeżeli m±ka sojowa to odtłuszczona,bo tłusta sprawia,że kulki pływaja.                         

                                 



      http://forum.wedkuje.pl/post/zaneta-karpiowa-na-maj/249856/0#                

                                 





(2011/04/09 10:25)

Jędrula


na kilo suchej masy trzeba by dać 10-12 jajek,trzba to wszystko sklejć.

no i jeżeli m±ka sojowa to odtłuszczona,bo tłusta sprawia,że kulki pływaja.                         

                                 



      http://forum.wedkuje.pl/post/zaneta-karpiowa-na-maj/249856/0#    














Ja mam tłuste kulki i wcale nie pływaj± :))))))))             

                                 





(2011/04/09 11:24)

waldemar1959


Cze¶ć Jędrula jak by¶ mógł podaj mi cały przepis sprawdzę podłóg moich to dam konkreta na pierwszy rzut to rzeczywi¶cie brakuje jaj(mog± być już wielkanocne-weĽ trochę od swojej)codo m±ki sojowej też daję odtłuszczon± .Pozdro Wala. (2011/04/09 11:35)