Amurowa pogoda pogoda połów amura

/ 11 odpowiedzi
Witam ! Chciałem się dowiedzieć czy amur bierze w jak±¶ konkretn± pogodę tzn odpowiednie ci¶nienie, temperatura ? Wiem tylko tyle że lubi ciepło. Łowię w wyrobisku pożwirowym z bardzo czyst± wod±, wyrobisko jest dosyć głębokie ale s± w nim liczne wypłycenia, do których spokojnie można dorzucić cięższym zestawem.
u?ytkownik39933

Witam ! Chciałem się dowiedzieć czy amur bierze w jak±¶ konkretn± pogodę tzn odpowiednie ci¶nienie, temperatura ? Wiem tylko tyle że lubi ciepło. Łowię w wyrobisku pożwirowym z bardzo czyst± wod±, wyrobisko jest dosyć głębokie ale s± w nim liczne wypłycenia, do których spokojnie można dorzucić cięższym zestawem.

wiec łow na tych wypłyceniach ,amur lubi sie w takich miejscach wygrzewać ,cisnienie stabilne , im woda cieplejsza tym lepsze żerowanie, amur lubi duzo zjesc , w ciepłych miesi±cach potrafi zjesc  równowartosc swojej masy ciała  na dobe,lubi słodycze . (2012/07/23 00:06)

koziolek95

Mam zamiar jedn± wędke uzbroić pod kulki proteinowe i nęcić nimi punktowo w woreczkach PVA a drug± wędkę uzbroję pod kukurydzę konserwow± i mam zamiar moczyć j± w miodzie (2012/07/23 00:12)

u?ytkownik39933

Mam zamiar jedn± wędke uzbroić pod kulki proteinowe i nęcić nimi punktowo w woreczkach PVA a drug± wędkę uzbroję pod kukurydzę konserwow± i mam zamiar moczyć j± w miodzie

wszystko ok tylko zrezygnuj z kukurydzy z puszki ,łow  na twarda na włosie (2012/07/23 00:16)

koziolek95

a np jak tam kupię z 2/3 kg i będe j± gotował to dodać do niej podczas gotowania cukru lub miodu ? tylko znowu jak± ilo¶ćżeby nie przesadzić ? (2012/07/23 00:20)

u?ytkownik39933

miód jest bardo dobrym dodatkie do zanety na amura ,cięzko mi jest powiedziec ile dodac miodu do kuku ,zawsze robie to" na oko" (2012/07/23 00:25)

koziolek95

a może pan podać jak±¶prporcję to sie do niej odnise i zrobie tak samo tylko że w mniejszej ilo¶ci (2012/07/23 00:29)

u?ytkownik39933

a może pan podać jak±¶prporcję to sie do niej odnise i zrobie tak samo tylko że w mniejszej ilo¶ci

ugotuj przykładowo 3 kg kuku  dodaj kilka łyżek miodu i bedzie ok (2012/07/23 00:33)

Bernard51

Dobre wyniki amura to dżdżysta pogoda lub chwilowe zalamanie pogody.
W tym czasie s± bardziej intensywne brania i szukaj go na plyciznach jak kolega pisze. (2012/07/23 07:08)

rolo81

a może pan podać jak±¶prporcję to sie do niej odnise i zrobie tak samo tylko że w mniejszej ilo¶ci

ugotuj przykładowo 3 kg kuku  dodaj kilka łyżek miodu i bedzie ok

kolega ma racje ja na 4kg daje 5 dużych łyżek ale polecam anyż obecnie sypię tylko parzon± a do łowienia dodaje anyżu na rzece się sprawdza (2012/07/23 21:12)

marcin4321

tsaa. Mi u wuja na stawie wzi±ł amur taki mniej więcej 2 kg. łowiłem wtedy na spławik na kawałeczek rosówki, niecały metr gruntu, za¶ pogoda nie byla słoneczna. Wtedy padała do¶ć intensywna mżawka przez cały dzień i wiatr był taki ¶redni. Także ja u niego bylem tak o 8 rano, więc tak jak opisałem, w tak± pogode się jaki¶ tam brań nie spodziewałem. O ile pamiętam to nawet b±ki wtedy słabo brały, a u niego to dziwne, bo normalnie to rzut i jest patelniak. Więc tak jak koledzy pisali : dżdżysta pogoda, deszcz, mżawka, wiatr. I inne amury co złowiłem i mój kumpel co łowi to też w tak± pogode więc takie nasze spostrzeżenia s±. Bynajmniej ja mam takie.  (2012/07/23 22:36)

oskar1316

Ja amury łapełem najcze¶ciej w zachmurzenie  (2012/07/23 23:54)