Amur na stawie o tej porze roku
utworzono: 2012/04/15 17:21
Witam na moim łowisku występują fajne amurki ale nie wiem na co łapać je mam picker i karpiówkę ale nie wiem co założyć na hak i jaki ma być rozmiar tego haka z tego co wiem to nie taki wielki proszę o pomoc [2012-04-15 17:21]
hak 6 na włos 2-3 kuku ugotowane wcześniej :D
ok dzięki a mam dippa pomarnańczowego gęsty bardzo maczać np qq na noc w nim ?
[2012-04-15 20:08]
jeśli masz blisko na staw to zanęć sobie stałe miejsce :) a podany zestaw który podał kolega jest jak najbardziej dobry
[2012-04-15 20:13]
jeśli masz blisko na staw to zanęć sobie stałe miejsce :) a podany zestaw który podał kolega jest jak najbardziej dobry
ile mam kuku sypać ? paczkę, 2 ? [2012-04-15 20:35]
co jakieś 2 dni wsypuj 2 litry kuku , i tak przez cały tydzień
polecam 3 litry co 3 dni i tak przez 2 tygodnie i wiele cierpliwości bo to się przyda :) czasem musimy czekać na pierwsze brania nawet 3 tygodnie
[2012-04-16 20:20]
Pora roku jaka teraz mamy gdy nocą temp schodzi do 3stopni C nie sprzyja dobrym branią,
brania ryb sa delikatne, przede wszystkim wybierz miejsca wyplycone gdzie woda szybciej sie nagrzewa i jest cieplejsza. Ryba zeruje slabo gdy jest zimno dlatego wrzucanie do wody duzo ziaren kukurydzy nic nie da,mam na to sposob zawsze przed wrzuceniem do wody kolejnej porcji kukurydzy sprawdzam w kamerce czy ryba wyjadla ziarna, wtedy jestem w 100%pewny ze ziarna nie skwasnieja i ryba nie opusci zerowiska, latem to co innego amur to zarlok ale wiosna ostroznie z neceniem polecam pellet oraz ziarna konopii rewelacja, no i oczywiscie ja na wlos zakladam dwie kulki plywaka i tonaca by nie wstawac do kilówek w nocy:) tylko po konkrety.
Pozdrawiam
[2012-04-16 23:03]