Witam Chcę połowić Karpia i przede wszystkim amura na małym stawie zwanym kwadraciakiem ze względu na jego gabaryty . Czytałem trochę o tych rybach i chciałbym nęcić przez 4-7 dni kukurydza i grochem jak myślicie zda to egzamin?
Dodam iż na tym stawie jest dużo tej ryby ale czy skusi się na to jedzonko bo jak dotąd nikt juz od dawna takiej nie miał na haku i czy w ogóle nie jest to jeszcze za wcześnie (2010/05/19 23:36)
kolego nec kilka dni kukurydza,rano i wieczorem amury sporo jedza wiec dzennie po dziesiec litrow nie bedzie malo,ja po trzech dniach mam juz efekty,grochu nigdy nie stosowalem wiec nie wiem jak na niego reaguja ryby,na hak zaloz 4ziarna i pare bialych robakow,pozdrawiam (2010/05/20 21:30)
Ostatnio dowidziałem się od kupca mojego motocykla ze nad Bugiem łowi na groch przygotowuje go następująco : gotuje wodę w szybkowarze następnie bierze Pończocha wsypuje kukurydze następnie mocno zaciska (na guza) tak aby luzu nie było i wsadza do gotującej się wody następnie zamyka szybkowar i zmniejsza gaz tak aby ledwo ledwo sie palił i gotuje przez cała godzinę na takim ogniu.Po godzinie wyciąga pończochę i deską ugniata przez pończoche zlepione do siebie ziarna grochu,potem odstawia groch na 2h . Po 2 godzinach wyciąga groch z Pończochy i łowi Atutem przygotowania grochu w taki oto sposób jest to iż groch staje się kwadratową idealnie zakładającą się przynęta na haczyk. (2010/06/28 13:41)