Akcja "Tarło 2012" rozpoczęta. "Wędkarze jesteście
utworzono: 2012/03/30 00:10
http://www.moja-ostroleka.pl/akcja-tarlo-2012-rozpoczeta-wedkarze-jestescie-najwiekszymi-smieciarzami-naszej-kochanej-rzeki-narwi,1333023128,3.html
Co sądzicie o wypowiedzi szanownych panów z SSR ?
[2012-03-30 00:10]
zgadza się i tyczy się to nie tylko narwi. w miejscach gdzie sporo wędkarzy bywa jest taki chlew że aż przykro. już kiedyś pisałem o kumplu który ma zwyczaj sprzątania po tzw kolegach. z reguły zabieramy dwie trzy reklamówki cudzych śmieci jakby im ciężko było zabrać pudełka po robakach worki po zanętach i butelki po wódce. [2012-03-30 00:40]
witam wszystkich
bałagan ,puszki,butelki nic nowego wszedzie to samo
a potem kazdy narzeka ze bałagan a sam to zostawił,są male wyjątki,i zbiorniki gdzie stoją beczki na śmieci
[2012-03-30 01:00] a wy nadal macie z tym problem, na większości zalewach, jeziorach czy rzekach tam gdzie najczęściej przesiadują wędkarze w rejonie Kielc powieszone są na drzewach lub krzakach wielkie worki na śmieci. Z moich obserwacji wynika że łatwiej jest komuś wrzucić torbę po zanęcie tudzież pudełko po robakach do worka przyczepionego do drzewa niż pakować do reklamówki i jeździć w poszukiwaniu kosza na śmieci. Zauważyłem również że co jakiś czas podjeżdża samochód, zabiera cały wór i zostawia nowy. Sam dzisiaj przeszedłem paręnaście metrów i pozbierałem parę śmieci. Odkąd wiszą takie worki od razu jest czyściej :) i się przyjemniej siedzi
Pozdrawiam wszystkich [2012-03-30 01:36]
Jeśli przywiozło się śmieci należy je ze sobą zabrać i po problemie tylko niektórym sprawia to ogromny problem [2012-03-30 07:14]
http://www.moja-ostroleka.pl/akcja-tarlo-2012-rozpoczeta-wedkarze-jestescie-najwiekszymi-smieciarzami-naszej-kochanej-rzeki-narwi,1333023128,3.html
Nie wiem jak jest nad Narwią.
Wiem jak jest u mnie.
Na mich łowiskach śmieci wysypują okoliczni mieszkańcy.Nie jest to opakowanie po robakach tylko czasem jednorazowo tona czy dwie śmieci ile wejdzie na przyczepę.Jest tam wszystko telewizory ,pralki,stare meble itp..
Niestety co co się dzieje na brzegach nie interesuje nikogo,zarówno PZW jak i władze lokalne udają że jest co najmniej dobrze.:)
To co zostawią wędkarze bo wiadomo nie są święci to może z 5% całości śmieci.
Wypowiedzi w stosunku do wędkarzy nie skomentuję bo jest skierowana do wędkarzy znad Narwi.Straszne z was śmieciarze.:)
[2012-03-30 07:25]
Nie chcę nikogo urazić, ale prawda jest taka, że jako Polacy jesteśmy narodem śmieciarzy i brudasów. Problem śmieci dotyczy nie tylko rzek. Zobaczcie ile syfu wala się po lasach, przydrożnych rowach itp. [2012-03-30 07:29]
Śmiecenie jest naszą tradycją narodową. Wszędzie leżą pojemniki po napojach, papiery, odchody naszych pupilów i wszędobylskie pety. [2012-03-30 07:47]
CześćTakie teksty, że " Wędkarze jesteście największymi śmieciarzami naszej kochanej rzeki Narwi. " to sobie SSR z Ostrołęki to może puszczać do swoich żon, dzieci, teściów i ogólnie znanych sobie bliskich osób. Ja dla nich jestem Pan a nie "śmieciarz". Któryś raz z kolei powiem:niech w czasie kontroli raczą też zająć się tymi co przyjeżdżają całymi tabunami na grilla - siedzą sami w syfie ( bo RAPR i obowiązek sprzątania to dla nich SF ) i sami ten syf zostawiają.Owszem - nie mówię, że wędkarze to anioły ale znakomita większość naprawdę sprząta przed łowieniem i po sobie.JK [2012-03-30 08:09]
CześćTakie teksty, że " Wędkarze jesteście największymi śmieciarzami naszej kochanej rzeki Narwi. " to sobie SSR z Ostrołęki to może puszczać do swoich żon, dzieci, teściów i ogólnie znanych sobie bliskich osób. Ja dla nich jestem Pan a nie "śmieciarz". Któryś raz z kolei powiem:niech w czasie kontroli raczą też zająć się tymi co przyjeżdżają całymi tabunami na grilla - siedzą sami w syfie ( bo RAPR i obowiązek sprzątania to dla nich SF ) i sami ten syf zostawiają.Owszem - nie mówię, że wędkarze to anioły ale znakomita większość naprawdę sprząta przed łowieniem i po sobie.JK
A co ,,Pan ,,taki nerwowy. Rozumiem że według ,,Pana,, winnymi za góry śmieci nad wodą są strażnicy. [2012-03-30 08:25]
CześćPan nie wkłada mi w usta tego czego nie powiedziałem. To szanowny Kolego powiedział a nie ja ;-), że winni są Strażnicy.Nawiązując do swojej wcześniejszej zacytowanej wypowiedzi i do tego zdania: " Wędkarze jesteście największymi śmieciarzami naszej kochanej rzeki Narwi. "Kowboja już tu mieliśmy ;-) co i nawet nagrywać chciał. Na łamach prasy w zaciszu redakcyjnego pokoju zabrzmiało to hm ... władczo i ostro ( Ranger mówi a reszta słucha z rozdziawionymi ustami jaki to on jest gieroj )Dlaczego Kolega nie odniesie się do tego, że grilowicze zostawiają tony śmieci, siedzą w syfie podgarniętym pod bok a SSR nie może nic z tym zrobić. Czyżby ukryta urażona druga osobowość?Oczywiście dodam, ze szanuję i cenię pracę SSR lecz nie cierpię jak ktoś traktuje wędkarzy jak bydło bez rozumu i woli.JK [2012-03-30 09:43]
Koledzy poczytajcie komentarze pod artykułem, akurat SSR z Ostrołęki dzielą się na dwie grupy i To co Kolega Janusz napisał tyczy się jednej z nich, piją w czasie pracy a jak płyną swoją super turbo hiper szybką łódką z prędkością 0,000000 1km/h, to butelka ląduje za burtą nie sądzę aby ktoś taki miał w ogóle czelność nazywać kogoś śmieciarzem "kto jest bez winny niech pierwszy rzuci kamieniem" , strażnicy z koła energii to aż miło popatrzeć nawet jak robią kontrolę to kulturalnie, dziękuje proszę itd, niestety to dzisiaj rzadkość...
[2012-03-30 09:53]
CześćKarol 99,9% SSR to na prawdę wspaniali społecznicy i wędkarze.Nawet nie czytając komentarzy odgadłem, że jakiś dziwny ten tekst :-) i pisany jakoś tak władczo i pod publikę.
[2012-03-30 10:10]
Bardzo mocno śmiecą baby , obserwując rosnącą plagę śmieciarstwa -zauważyłem,że wielu mężczyzn jest na tej płaszczyźnie bardziej reformowalna , szybciej jakby dociera do nich ,że śmiecenie jest nie tylko w w złym tonie ,ale i również karalne . Widziałem opakowania po kremach z serum odmładzającym , podpaski i pety ze śladem szminki - czyli są to cokolwiek odpadki jednolitego kształtu , można by rzec : resztki kobiecych atrybutów . Podejrzewam ,że u mężczyzn - do odmiany przyzwyczajeń dochodzi z przyczyn pragmatycznych : tj panowie nie chcąc się pozbyć dobrej opinii publicznej i co warto podkreślić : mizernych zaskórniaków uciułanych za plecami chytrej połowicy - starają się przestrzegać przepisów prawa - z tymi dotyczącymi zachowania czystości włącznie. Nie zmienia to jednak faktu ,że w równym stopniu śmiecą faceci ( tzn , ci którzy zawsze śmiecili ) .Otóż , faceci też śmiecą jak przysłowiowe świnie ( które jednak nie śmiecą ) . Zastanawiam się na przykład :co może myśleć osoba , która wyrzuca śmieci do lasu po czym odjeżdża w kierunku świata dużego miasta - udawać tam praworządnego obywatela ?
[2012-03-30 11:23]
Czytam tematy na tym portalu od dawna jednak postanowiłem założyć konto.Pare dni temu zarzucali ci koledzy że tylko punkty ci w głowie,dawali ci na to jasne i zrozumiałe przykłady,nawet wręcz z kimś się prawie opluwałeś i z tąd cie zapamiętałem.Zarzucano ci że zaczynasz kilka wątków jednocześnie i że wymyślasz pierdoły byle pisać i faktycznie tak jest,żeby zdobyć 100punktów skopiowałeś artykuł,jesteś beznadziejny do potęgi entej,nie jesteś na tym portalu jak inni żeby podzielić się doświadczeniami czy też udzielić porady kolegom początkującym.Liczysz się tylko ty i twoje punkty,podważyłbyś nawet teorię Kopernika i próbował udowodnić że ziemia się wcale nie obraca byle zaistnieć na portalu.Szanowni koledzy reagujcie na takich delikwentów bo taki fajny portal a w taki sposób jest zaśmiecany. [2012-03-30 12:08]
Wszędzie śmiecą jak u mnie w wakacje niebyłem na rybach przez tydzień na swoim miejscu jak zajechałem to było pełno puszek po piwach po robakach opakowań itp a z brzegu mam worek na śmieci i zabieram go jak jest pełny a i tak idioci woleli wyrzucić do wody . Powinny być wysokie kary za zaśmiecanie i to powinno być kontrolowane.
[2012-03-30 12:19]
Czytam tematy na tym portalu od dawna jednak postanowiłem założyć konto.Pare dni temu zarzucali ci koledzy że tylko punkty ci w głowie,dawali ci na to jasne i zrozumiałe przykłady,nawet wręcz z kimś się prawie opluwałeś i z tąd cie zapamiętałem.Zarzucano ci że zaczynasz kilka wątków jednocześnie i że wymyślasz pierdoły byle pisać i faktycznie tak jest,żeby zdobyć 100punktów skopiowałeś artykuł,jesteś beznadziejny do potęgi entej,nie jesteś na tym portalu jak inni żeby podzielić się doświadczeniami czy też udzielić porady kolegom początkującym.Liczysz się tylko ty i twoje punkty,podważyłbyś nawet teorię Kopernika i próbował udowodnić że ziemia się wcale nie obraca byle zaistnieć na portalu.Szanowni koledzy reagujcie na takich delikwentów bo taki fajny portal a w taki sposób jest zaśmiecany.
CześćChyba następny niespełniony ;-)To nie jest pierdoła. To, że wędkarze jak napisałem aniołami nie są nie upoważnia nikogo a tym bardziej SSR do nazywania nas, mnie, Ciebie " śmieciarzami ".Niech idą nad wodę i się wykażą. Pod artykułem mamy dużo komentarzy na temat sieci i kłusoli.Niech jeden z drugim powie w oczy o kimś " śmieciarz " ... Tak naprawdę wędkarze z Ostrołęki powinni zrobić wszystko żeby dowiedzieć kto ich tak nazwał i postarać się aby ten pan już nigdy nie mówił o sobie, że jest Strażnikiem SSR. Pismo do Komendanta PSR powinni wystosować.JK [2012-03-30 13:06]