6 m czy 7m bata ?
utworzono: 2012/07/11 19:27
Nigdy na bat nie łowiłem, ale jeśli już kupować coś takiego to chyba lepiej dołożyć 20 pln, niż potem żałować, że 1 metr kija zabrakło. ;)
Chociaż powiem, że coraz częściej zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego.Jak już zakupisz i przetestujesz to zdaj relację z odczuć.Pozdrawiam. [2012-07-11 19:58]
Ja mam bata 7m (Mistrall Amundson) od 2 lat i tego kupna nie żałuje. Myślę, że jak najbardziej warto kupić 7m, niż później narzekać z 6m, że się nie kupiło dłuższego. Takie jest moje zdanie. [2012-07-11 20:21]
Łowię na bata 7m od kilku lat i spisuję się świetnie na jeziorze i na rzece a ostatnio chwycił mi karp 1,5 kg. zabawa z wyciągnięciem go na brzeg była super. Wracając do tematu zdecydowanie jeśli z brzegu łowisz polecam 7 z łódki nie wygodny tu bym obstawił zdecydowanie 5 ale jeśli brzeg lub pomost im dłuższy tym lepszy. Pozdrawiam.
[2012-07-11 20:27]
zawsze możesz spróbować 7m jak Ci nie bedzie pasował sprzedaj go i kup 6 m to nie prawda im dłuższy tym większe ryby ja ostatnio złowiłem na 6 m 2.30 kg Lina prawie przy samym brzegu :) tak że wybrów należy do Ciebie a jedna ciekawostka i propozycja taka że 7 metrowy może być kłopotliwy (drzewa krzaki itd ) a 6 m to można powiedzieć że jest taki uniwersalny ;) pozdrawiam [2012-07-11 22:56]
Kup bat lekki siedmiometrowy, nawet jeżeli będziesz musiał zaczekać i dołożyć 100złTaki kij kupujesz na lata, a przyjemność z wędkowania będzie wielka.Nie wiem jaki masz zamiar kupić, ale wiem co znaczy łowienie dobrym batem.Jeżeli przyjdzie Ci kiedyś ochota brać udział w zawodach, to Twoja odległość łowieniabędzie bardzo podobna do innych zawodników, co zwiększa Twoje szanse.
Odniosę się jeszcze do wypowiedzi Kolegi n-glass odnośnie łodzi i bata 5m.Jest to zbyt krótki bat aby łowić ryby z łodzi, ponieważ trudno jest zachować całkowitąciszę na łodzi, co straszy ryby, dlatego tutaj też im bat dłuższy tym lepszy.
Do wypowiedzi Balcer.Krzaki i drzewa tak samo przeszkadzają w łowieniu na szóstkę jak na siódemkę więc to słaby argument.
[2012-07-11 23:20]
Łowiłem tym:
http://www.szczupak.pl/produkt,1637
Byłem zadowolony ;) [2012-07-12 08:44]