Nie można:)
Można łowić szczupaka/bolenia od 30 kwietnia, ale tylko wówczas, gdy ostatni dzień okresu ochronnego, tj. 30 kwietnia, przypada na weekend!:)
POŁAMANIA na majowych metrówkach!:)
(2010/04/29 11:13)Ale 1 maja rozpoczyna się w nocy z piątku na sobotę czyli w piątek wieczorem jak pojadę i odczekam do godziny 0:01 to mogę czy nie mogę :)
W sumie to takie rozważania czy koniec XX wieku był w 31 grudnia 1999 roku czy 2000 roku ale w tym przypadku mocno mnie to intryguje.
Pozdrawiam
Warun
temat powraca jak bumerang - wiem że do maja jeszcze daleko ale znalazłem właśnie ten wątek i zauważyłem że w 2011 roku na szczupłego można będzie iść 30 kwietnia bo 1 maja to niedziela
pozdrawiam
Hhhheehhheee, jak to niedawno ( wrzesień' 2010 ) powiedziała nam Mama jednego ze znajomych wędkarzy, po wczesniejszej naszej odpowiedzi, że wybieramy się na drapieżniki...
cytuję " Panowie... na sandacza i szczupaka to najlepiej z wiosny..."
Swoją drogą ciekawe, czy matczyna nauka nie poszła w las??? :-))
(2010/11/30 17:38)W nowych przepisach na 2011r okres ochrony szczupaka wydłużono na równi z sandaczem...i co Wy na to???
Weekend lub dzień ustawowo wolny od pracy - a w tym roku niestety tak się nie złożyło. Czekamy do soboty i życzę powodzenia.
Ale 1 maja rozpoczyna się w nocy z piątku na sobotę czyli w piątek wieczorem jak pojadę i odczekam do godziny 0:01 to mogę czy nie mogę :)
W sumie to takie rozważania czy koniec XX wieku był w 31 grudnia 1999 roku czy 2000 roku ale w tym przypadku mocno mnie to intryguje.
Pozdrawiam
Warun
Oj trzeba kalendarz wywalić przez okno jak na Twoim 1 maja jest z piątku na sobotę. Szczupaka zaczynamy łowić od NIEDZIELI
w tym roku.(2011/04/29 08:40)