Witam dzisiaj nad ranem poszedłem z kolegą na żywczyka zwykła żyłka głowna 18 końcówka z 12?rzuciłem za wierzbę na okonia bo tam ciągle żerował odwróciłem się i już spławika nie było poczekałem chwile zaciąłem na początku jak zaciąłem prawie nie chodził ale jak przygiął wędkę od razu poszedł w trzciny cały się poharatał ale wyciągnąłem chciałem się pochwalić mam 15lat to mój 2 rekord szczupaka pierwszy miał 61cm 1.15kg a ten 65cm 2.20kg łowisko to stara glinianka w Wielkopolsce piła ul.poznańska zdjęcia dodam potem
Ostatnio również wybrałem się tam na żywca. Udało mi się złowić małego około 40 cm szczupaczka - oczywiście trafił z powrotem do wody :)W tym samym czasie łowiłem też na spławik i co mnie zdziwiło brały ładne płocie i leszczyk ! Myślę że warto się tam wybrać na "grubszą" zasiadkę. To dość głębokie łowisko, łowiąc tam zimą na lodzie wyciągałem ładne okonie z głębokości około 16 metrów ! A to nie był najgłębszy punkt na tych gliniankach. Zapraszam na moją stronę www.tyczka.fora.pl gdzie w najbliższym czasie umieszczę fotorelacje z wypadu nad tą wodę.