19 marca 2012- Dzień Wędkarza

/ 9 odpowiedzi
Dziś 19 marca, czyli dzień wędkarza. Z tej okazji chciałbym wszystkim życzyć taaaakiej ryby i wszelakiej pomyślności, nie tylko nad wodą. :) 
jarekk

Co to jest właściwie za święto ? Mam wrażenie, że wprowadzone zupełnie niedawno. Słyszałem też opinię, że powstało wyłącznie po to, by działacze mieli kolejną okazję do "spracowywania" naszych składek podczas "obrad" z okazji święta ;) Myślicie, że wędkarzom jest to potrzebne ?

(2012/03/19 09:23)

Zander51

Nie jest potrzebne, ale miło jest, że "kalendarz" o nas pamięta.Najważniejsze ,cieszyć się tym hobby i to dobrze bawić się w towarzystwie kolegów po kiju. Choćby i z piwkiem w ręku...

Dla tych, którzy chcą nauczyć się tekstu do urlopu zapodaję...

Na jeziorze czyli szanta wędkarska

Kiedy burze gdzieś w oddali lekko sobie brzmi. Kiedy fala goni falę to przyjemnie mi.
Na jeziorze siedzę sobie kumpel branie ma i mój spławik przytopiony na powierzchni trwa.
A słomiany mój kapelusz chroni uszy me. Ściągnij balon, zarzuć kija, piwka łyknij sobie.
A siateczka zanurzona towarzyszy nam zawiązana oraz wiosła.
TAMPARAMPAMPAM
Browar wędki ryby. Na jeziorze zawsze pięknie jest. Kukurydza i robaki to przynęta ma, a wieczorem wypijemy znów
Wściekłego Psa! x2

Nagle piorun w dali strzelił, wicher zerwał się. Cisza w koło. Będzie lało! Burty trzymaj się!
A generał Kastel spustoszenie czyni pośród wód. Wszystkie wzdręgi i płoteczki grają nam jak z nut.
Podaj bracie jeszcze piwko znów zaleje twarz. Żadna burza mi nie straszna, kiedy branie masz.
Zobacz pod trzcinami spławik skacze przyczajony lin zaraz weźmie Zeżre haczyk
TYM TY RYM TYM TYM

Browar wędki ryby. Na jeziorze zawsze pięknie jest.
Kukurydza i robaki to przynęta ma, a wieczorem wypijemy znów
Wściekłego Psa! x2
(2012/03/19 09:36)

Roxola

Co to jest właściwie za święto ? Mam wrażenie, że wprowadzone zupełnie niedawno. Słyszałem też opinię, że powstało wyłącznie po to, by działacze mieli kolejną okazję do "spracowywania" naszych składek podczas "obrad" z okazji święta ;) Myślicie, że wędkarzom jest to potrzebne ?

Jarku każde święto jest dobre :)) znowu powód do imprezy, ...a Ty się zastanawiasz :)))
Czy potrzebne..., a dlaczego nie?

(W archiwum znalazłam taki wątek i próbowałam go odświeżyć, ale się nie pojawił na forum)
http://forum.wedkuje.pl/post/zyczenia-dzien-wedkarza-19032011/219730/50 (2012/03/19 09:51)

piotrekelk

Wszystkiego najlepszego życzę w wędkarstwie i nie tylko:) (2012/03/19 09:54)

Mietusik

Dziś Dzień Wędkarza!!! Życzę wszystkim połamania i nowych rekordów:)))) (2012/03/19 11:06)

89krzysztof

Dzień wędkarza jest świętem stosunkowo młodym. Obchodzony jest od 2008 roku, więc to dopiero 4 "urodziny" :)  (2012/03/19 11:12)

u?ytkownik96474

Czwarte to czwarte. Stu jeszcze życzę.hoplita. (2012/03/19 11:42)

krzychu64

Witam.

Życzę Wam Koleżanki i Koledzy  spełnienia wszystkich otrzymanych z okazji IV już Dnia Wędkarza życzeń, i jak najwięcej sponsorów na zakup sprzętu.
I co najważniejsze dużo zdrowia by systematycznie stawiać się na ulubionej miejscówce i co rusz nowych rekordów życiowych. (2012/03/19 11:57)

Marcinm81

witam
muzyczka jest doskonała az ochota nas z kumplem ciagnie na rybki. piątkeczka
pozdrawiam (2012/03/21 14:01)