1-szy maja i CDN
utworzono: 2009/04/29 00:05
Tak sobie myśle że pewnie większość znas myśli już o tym dniu ! --- ciekaw jestem kto jaką blaszke pośle jako pierwszą do wody lub gumke a może jeszcze coś innego ???w końcu mamy fajny portalowy konkurs !!! [2009-04-29 00:05]
mam zaproszenie na uroczyste rozpoczęcie sezonu i zawody o puchar Prezesa Koła Żyłka nowa i 10 blaszek i ruszymy na szczupaczka,może będzie medalowy ale najprawdopodobnie nic nie złowię bo to tak przeważnie bywa dużo przygotowania i zero połowów a z marszu to się coś zawsze złowi.Myślę że w niedzielę na żywca to coś będzie.Po zawodach dam znać,jak poszło [2009-04-29 06:16]
No ja tak samo zaplanowałem wypad nad jezioro na szczupaka ( żywca ) sprzęcicho dziś dopicuje i w piątek już ruszam na Włocławek do kuzyna a w weekend obadać okoliczne jeziora :) PDK. [2009-04-29 06:36]
W piątek tradycyjnie od cwierć wieku ruszam na z ebatego. Wybór łowiska prost, zbiornika na starożeczu w okolicy. Metoda: żywiec. Zobaczymy co wyjdzie. W futerał też jakiś spining zapakuję i kilka sztucznych przynęt, bo może się powtórzyć zeszły 1 maja. 10 żywców i 10 niemiarowych szczupaków. Zabawa byłą przednia ale szybko się skończyła z powodu braku przynęty. brały młokosy jak głupie. Byle pogoda dopisała to może coś żonie na paprykarz przywiozę. [2009-04-29 19:39]
A ja biorę tylko jedną spiningówkę, torbę z przynętami , zamierzam przebiczować jakieś kilka kilometrów mojej ulubionej rzeczki Grabi, myślę że na pierwszy ogień wyślę blaszki alga a gumki dopiero jak blaszki pourywam, he he, pozdro i udanych wypraw życzę :))) [2009-04-30 23:05]
wszystkie dzisiejsze ryby złowiłem na rippera 7cm i główkę 7 gram, kolor gumy to perła z czarnym grzbietem. dla mnie najbardziej sprawdzony kolor. żadnych eksperymentów, jedna guma = 4 zębate i 1 piękny garbus. ale panowie, jaki wiatr, to się w pale nie mieści. [2009-05-01 18:18]
Melduję ;-). na łowisku byłem o 7.00(chyba jako ostatni) wynik;sztuk 5!!!! wszystkie w wymiarze 4 panie i pan 49-57 cm, złowione na białe kopyto 9cm. z 20g główką,plecionka 0.10 Mikado .wszystkie na spadach ok. 4m-5m.Wszystkie rybki wróciły do wody.Pogoda piękna choć chwilami jak zawiało z północy to zęby szczękały.Jutro też jadę a co(jak sie bawić to sie bawić).
Połamania.
Pozdrawiam. [2009-05-01 18:51]
No i po zawodach wynik nieciekawy 2 szczupaki i2 okonie złowili wszyscy a było 12 wędkarzy ja niestety byłem 4 okoń 0,26kg i pucharu nie mam,ale 16 maja zawody o mistrzostwo koła może będzie lepiej.Była miła atmosfera przy ognisku i kiełbaskach. [2009-05-01 19:00]