wydało sie ;/ :P hehhe
Poprostu ciekaw jestem :how it made: :) Bo z mojego wyobrażenia wynika , ze z niego powinien sie panel podłogowy zrobic
(2010/01/14 00:01)nie wiem czy do mnie pindral mówisz z tym świętoszkiem?"?- rybe z łowiska czasem zabieram- no bo w koncu mi wolno, nie patrosze i nie jem takiej ryby bo nie moge, równiez nie rozdaje po sąsiadach- ale i mieso sie nie marnuje.
Co do szczupaka:
nie odrzuca Cie ten zapach, smród w domu?
nie uznaj tego za złośliwe : skrzela sie pisze i preparuje a nie preferuje
(2010/01/14 09:26)...wydaje się, że preperowanie rybich głów to nic złego. Myśliwi całe gabinety mają obwieszone trofeami -oto przepis .Głowę ryby odciąć razem z płetwami piersiowymi , z kawałkim karku ,dokładnie czyścimy z mięsa , wycinamy płaty skrzelowe , tak przygotowaną głowę płuczemy w wodzie ,po wysuszeniu rozwieramy pysk ryby i wkładamy patyczki w pionie i poziomie , patyczki dobieramy tak jak chcemy mieć mocno rozwarty pysk..Następnie wkładamy do formaliny o stężeniu 3 do5% w formalinie głowa w zależności od wielkości przebywa od tygodnia do dwóch tygodni .Następnie wyjmujemy , wieszamy w ciepłym i suchym miejscu do całkowitego wysuszenia i got
owe na deseczkę ...
daj sobie spokój z preparowaniem łba szczupaka. Po co go zabierać i zabijać. Nie lepiej zostawić żeby się mnozył. Przecież taki szczupak jest niesmaczny. lepiej weź aparat i zrób mu zdjęcie i niech wraca w dobrej kondycji do wodyKto ci nagadał że szczupak jest niesmaczny!!!???? Jest tylko trochę gorszy od sandacza.
Ps:Gdzie kupić formalinę?
(2013/02/16 19:02)
20- cia lat temu nie było czym fotki zrobić. Ni zapominaj o tym...
Ami, Smiena, Zorka 5 :)))))))))))))))))))))(2013/02/16 21:52)
20- cia lat temu nie było czym fotki zrobić. Ni zapominaj o tym...