Zalewa octowa dla smazonych krapi/leszczy

podzielcie sie przepisem, bo nie moge trafic
zawsze albo za malo octu dam to osci nie miekna albo za duzo to za "mocne" wychodza rybki
Marek Babirecki
babirus1978 (2010/07/27 12:19)

Witam.Kolego zalewa jak do grzyb闚,czyli 3:1,li嗆laurowy i ziele angielskie.Rybka dobrze usmarzona niech moknie z pi耩 dni.

Piotr Rusinowski
rusikus (2010/07/27 17:52)

dzieki bardzo, dodalem jeszcze magii i troszki cukru ^^
rybki juz plywaja w zalewie i za pare dzionkow bede kosztowal :)

Krzysztof Fr帷kiewicz
kibico (2010/07/28 13:57)

Ja robie takze zalew 3 do 1 i dodaje opr鏂z li軼ia laurowego i ziela angielskiego cebul pokrojon w talarki,p這teczki wysma穎ne w takiej zalewie,hmmm palce lizac :)

Marek Babirecki
babirus1978 (2010/07/28 14:50)

Te dodawa貫m cebule,ale jak rybka ma  polerze d逝瞠j ni tydzie zrezygnowa貫m z niej bo zacze豉 si psu.Pozdrawiam.

Grzesiek Kalkosi雟ki
grzesiek1999 (2010/07/28 14:53)

Witam.A oto m鎩 przepis na zalew octow do ryb kt鏎 mog zasugerowa "4 szklanki wody, 1 szklanka octu 10%,3-4 造磬i cukru,s鏊,ziele angielskie,listek laurowy,cebula oraz do s這ika w這篡 pokrojon w plastry marchewk).No i oczywi軼ie usma穎na rybka.砰cz smacznego.

Piotr Rusinowski
rusikus (2010/07/28 21:44)

o z ta marchewka to dobry pomysl , nastepnym razem razem z rybkami bedzi eplywala w zalewie ;)
dzieki

Piotr Rusinowski
rusikus (2010/07/28 21:45)

Te dodawa貫m cebule,ale jak rybka ma  polerze d逝瞠j ni tydzie zrezygnowa貫m z niej bo zacze豉 si psu.Pozdrawiam.


A sloik Ci sie "zamknal" ? I mowisz ze cebula sie psula?

Marek Wi璚kowski
Sniper64 (2010/07/28 22:15)

Witam to co nie tak by這 ze s這ikiem...! moje rybki le膨 a mam na nie smaka! i jest ok.
Wiesz co! zanim cokolwiek b璠ziesz wk豉da do s這ika najpierw sprawd go!! w prosty spos鏏,nalej 1/3 zwyk貫j wody zakr耩 go i przechyl,je瞠li b璠zie si z niego la這 to jest nie szczelny,mo積a zmieni nakr皻k i sprawdzi czy b璠zie trzyma,je瞠li to samo to bierz inny s這ik!

Piotr Rusinowski
rusikus (2010/07/28 23:28)

u mnie sie "zamknal" tzn wieczko jest wklesle :)

Andrzej Adamczyk
ayem (2010/07/29 15:12)

To jest niemo磧iwe aby przez cebul si zepsu造 , moje stoj tydzie i s jak ta lala . To i kupne 郵edzie powinny si popsu a tak瞠 s sma穎ne w zalewie z cebul .

Piotr Krajewski
krapiotr69 (2010/07/31 22:22)

Witam.A oto m鎩 przepis na zalew octow do ryb kt鏎 mog zasugerowa "4 szklanki wody, 1 szklanka octu 10%,3-4 造磬i cukru,s鏊,ziele angielskie,listek laurowy,cebula oraz do s這ika w這篡 pokrojon w plastry marchewk).No i oczywi軼ie usma穎na rybka.砰cz smacznego.

Bardzo dobra zalewa s這dko - kwa郾a, marchewka ok. Kolega ma racj polecam. Cebula nie powinna si zepsu przez oko這 dwa tygodnie je瞠li s這ik jest dobrze zamkni皻y. I tak si nie zepsuje, ale po d逝窺zym czasie daje niepo膨dany posmak. Ja osobi軼ie uwa瘸m, 瞠 bez cebulki to kicha. Je瞠li ryba ma posta d逝瞠j w ch這dnym to po kilku dniach ju po zamarynowaniu trzeba prze這篡 ryb bez cebuli do innego naczynia. Pozdrawiam.

u篡tkownik27124
u篡tkownik27124 (2010/07/31 22:26)

Moja Babcia zalewa rybki gor帷 zalew octow z tymi listkami itp. mocno zakr璚a i przewraca zakr皻k do do逝. Niech postoj tak sobie a si zawekuj i tak zrobione to i do wigilii mog sta. Pozdrawiam

u篡tkownik26041
u篡tkownik26041 (2010/08/01 23:10)

no koledzy przepisy na rybke w zalewie macie bardzo dobre musze wyprobowac bo dawno takiej rybki nie jadlem kidys moj ojciec robil byly rewelacja

Piotr Krajewski
krapiotr69 (2010/08/02 09:58)

Moja Babcia zalewa rybki gor帷 zalew octow z tymi listkami itp. mocno zakr璚a i przewraca zakr皻k do do逝. Niech postoj tak sobie a si zawekuj i tak zrobione to i do wigilii mog sta. Pozdrawiam

Potwierdzam, gdy zapomnia貫m doda wcze郾iej, tylko gor帷 zalew zalewamy no i do g鏎y dnem i po k這pocie. Babcie to jednak skarb, mnie moja te tego uczy豉.


Andrzej Szczepa雟ki
szczap (2010/08/08 20:30)

Moja Babcia zalewa rybki gor帷 zalew octow z tymi listkami itp. mocno zakr璚a i przewraca zakr皻k do do逝. Niech postoj tak sobie a si zawekuj i tak zrobione to i do wigilii mog sta. Pozdrawiam

Potwierdzam, gdy zapomnia貫m doda wcze郾iej, tylko gor帷 zalew zalewamy no i do g鏎y dnem i po k這pocie. Babcie to jednak skarb, mnie moja te tego uczy豉.


Chcia豚ym u軼i郵i jeszcze bardziej tzn.zalewamy "gor帷e rybki" takie aby mo積a tylko by這 w這篡 je do s這ika - gor帷 zalew octow.

Piotr Krajewski
krapiotr69 (2010/08/12 10:38)

Moja Babcia zalewa rybki gor帷 zalew octow z tymi listkami itp. mocno zakr璚a i przewraca zakr皻k do do逝. Niech postoj tak sobie a si zawekuj i tak zrobione to i do wigilii mog sta. Pozdrawiam

Potwierdzam, gdy zapomnia貫m doda wcze郾iej, tylko gor帷 zalew zalewamy no i do g鏎y dnem i po k這pocie. Babcie to jednak skarb, mnie moja te tego uczy豉.


Chcia豚ym u軼i郵i jeszcze bardziej tzn.zalewamy "gor帷e rybki" takie aby mo積a tylko by這 w這篡 je do s這ika - gor帷 zalew octow
.


No i mamy gotowy 鈍ietny przepis. rzeczywi軼ie rybki powinny by co najmniej ciep貫. Pozdrawiam smakoszy tych od filet闚 i tych od o軼istych.


szymon zaczy雟ki
wiechu86 (2010/08/18 19:23)

witam. ja na litr wody dodaje 250ml octu, li嗆 laurowy, pieprz, ziele angielskie, cebule i troch czosnku dla smaku. po trzech dniach rybki s gotowe do spo篡cia 篡cz smacznego

Dodaj w徠ek na forum