Pieczona tołpyga

ciekawy i sprawdzony pomysl przyrządzenia ryby
tym razem mam płat bez osci z tołpygi
sam płat posypuje przyprawa do ryb a takze ostra pakryka
a to klade duzo pokrojonej w krązki cebuli i pare plastrow masła
calosc kladzione jest w rekaw pieczeniowy badz folie i wstawione na 180c
piec trzeba okolo 40-50min zalezy od piekarnika
po wyjeciu z rekawa  wycisnac cytrynke i podac z zimnym piwkiem lub winem:)))
smacznego

Tomasz Mączkowski
Wago (2011/01/17 17:38)

Pycha

mirek januszko
mirekjanuszko (2011/01/18 18:02)

Moim zdaniem taką rybkę należy oprócz przyprawienia jak wyżej,upiec na grilu w folii srebrnej spożywczej wcześniej podzielić na porcje.Smacznego!!

Robert Dab
pocisk22 (2011/01/18 18:58)

hmm polecam jednak piec dluzje niz 50 min bo w folii i tak sie nie przypali a badzie idealne spieczona, w niedziele pieklem 60min w tem 180c i byla idealna

użytkownik60849
użytkownik60849 (2011/01/19 22:14)

To teraz żeś mi zrobił ochotę.

jakub naklicki
pstrag222 (2011/02/12 10:17)

Tolpyga uchodzi za nie smaczna rybe ale upieczona na grilu jest pyszną. A jeszcze z ostrą papryka. Trzeba pojechać do znajomych na staw. Ha ha:)

dawid eliks
khakiprichi (2011/02/12 10:27)

mmmm a upieczona w ten sposób TROĆ to jest niebo w gębie:)

jakub naklicki
pstrag222 (2011/02/12 10:35)

Nie miałem przyjemności jeść troci ale pstrag to ta sama rodzina. I jest pyszny

Janusz Groszek
Waldi Fish (2011/02/12 13:19)

Słyszałem obiegową opinię, że tołpyga nie jest zbyt smaczna, ale może to kwestia odpowiedniego przyrządzenia.

Dodaj wątek na forum