ciekawy i sprawdzony pomysl przyrządzenia ryby tym razem mam płat bez osci z tołpygi sam płat posypuje przyprawa do ryb a takze ostra pakryka a to klade duzo pokrojonej w krązki cebuli i pare plastrow masła calosc kladzione jest w rekaw pieczeniowy badz folie i wstawione na 180c piec trzeba okolo 40-50min zalezy od piekarnika po wyjeciu z rekawa wycisnac cytrynke i podac z zimnym piwkiem lub winem:))) smacznego
Moim zdaniem taką rybkę należy oprócz przyprawienia jak wyżej,upiec na grilu w folii srebrnej spożywczej wcześniej podzielić na porcje.Smacznego!! (2011/01/18 18:02)
hmm polecam jednak piec dluzje niz 50 min bo w folii i tak sie nie przypali a badzie idealne spieczona, w niedziele pieklem 60min w tem 180c i byla idealna (2011/01/18 18:58)
Tolpyga uchodzi za nie smaczna rybe ale upieczona na grilu jest pyszną. A jeszcze z ostrą papryka. Trzeba pojechać do znajomych na staw. Ha ha:) (2011/02/12 10:17)