Pieczona tołpyga - forum przepisy kulinarne przyrządzanie wedkuje.pl

wedkuje

utworzono: 2011/01/16 19:00

Pieczona tołpyga



ciekawy i sprawdzony pomysl przyrządzenia ryby
tym razem mam płat bez osci z tołpygi
sam płat posypuje przyprawa do ryb a takze ostra pakryka
a to klade duzo pokrojonej w krązki cebuli i pare plastrow masła
calosc kladzione jest w rekaw pieczeniowy badz folie i wstawione na 180c
piec trzeba okolo 40-50min zalezy od piekarnika
po wyjeciu z rekawa  wycisnac cytrynke i podac z zimnym piwkiem lub winem:)))
smacznego




zgłoś naruszenie
#199100
wysłano: 2011/01/17 17:38
Pycha


zgłoś naruszenie


#199882
wysłano: 2011/01/18 18:02
Moim zdaniem taką rybkę należy oprócz przyprawienia jak wyżej,upiec na grilu w folii srebrnej spożywczej wcześniej podzielić na porcje.Smacznego!!


zgłoś naruszenie
#199923
wysłano: 2011/01/18 18:58
hmm polecam jednak piec dluzje niz 50 min bo w folii i tak sie nie przypali a badzie idealne spieczona, w niedziele pieklem 60min w tem 180c i byla idealna



zgłoś naruszenie
#200907
wysłano: 2011/01/19 22:14


To teraz żeś mi zrobił ochotę.



zgłoś naruszenie

Reklama

#217569
wysłano: 2011/02/12 10:17
Tolpyga uchodzi za nie smaczna rybe ale upieczona na grilu jest pyszną. A jeszcze z ostrą papryka. Trzeba pojechać do znajomych na staw. Ha ha:)


zgłoś naruszenie
#217572
wysłano: 2011/02/12 10:27
mmmm a upieczona w ten sposób TROĆ to jest niebo w gębie:)


zgłoś naruszenie
#217577
wysłano: 2011/02/12 10:35
Nie miałem przyjemności jeść troci ale pstrag to ta sama rodzina. I jest pyszny


zgłoś naruszenie
#217678
wysłano: 2011/02/12 13:19
Słyszałem obiegową opinię, że tołpyga nie jest zbyt smaczna, ale może to kwestia odpowiedniego przyrządzenia.



zgłoś naruszenie
#217678
wysłano: 2011/02/12 13:19






strona główna forum


Google