Pieczona tołpyga

ciekawy i sprawdzony pomysl przyrządzenia ryby
tym razem mam płat bez osci z tołpygi
sam płat posypuje przyprawa do ryb a takze ostra pakryka
a to klade duzo pokrojonej w krązki cebuli i pare plastrow masła
calosc kladzione jest w rekaw pieczeniowy badz folie i wstawione na 180c
piec trzeba okolo 40-50min zalezy od piekarnika
po wyjeciu z rekawa  wycisnac cytrynke i podac z zimnym piwkiem lub winem:)))
smacznego

Tomasz Mączkowski
Wago
(2011/01/17 17:38) 0

Pycha

mirek januszko
mirekjanuszko
(2011/01/18 18:02) 0

Moim zdaniem taką rybkę należy oprócz przyprawienia jak wyżej,upiec na grilu w folii srebrnej spożywczej wcześniej podzielić na porcje.Smacznego!!

Robert Dab
pocisk22
(2011/01/18 18:58) 0

hmm polecam jednak piec dluzje niz 50 min bo w folii i tak sie nie przypali a badzie idealne spieczona, w niedziele pieklem 60min w tem 180c i byla idealna

użytkownik60849
użytkownik60849 (2011/01/19 22:14) 0

To teraz żeś mi zrobił ochotę.

jakub naklicki
pstrag222
(2011/02/12 10:17) 0

Tolpyga uchodzi za nie smaczna rybe ale upieczona na grilu jest pyszną. A jeszcze z ostrą papryka. Trzeba pojechać do znajomych na staw. Ha ha:)

dawid eliks
khakiprichi
(2011/02/12 10:27) 0

mmmm a upieczona w ten sposób TROĆ to jest niebo w gębie:)

jakub naklicki
pstrag222
(2011/02/12 10:35) 0

Nie miałem przyjemności jeść troci ale pstrag to ta sama rodzina. I jest pyszny

Janusz Groszek
Waldi Fish
(2011/02/12 13:19) 0

Słyszałem obiegową opinię, że tołpyga nie jest zbyt smaczna, ale może to kwestia odpowiedniego przyrządzenia.