Witam.  Mam pytanie jak przygotować groch ile czasu mam go moczyć i potem ile mam gotować.
Dawid .
wilczy
(2010/05/04 23:29) 0

Mniej więcej to nie cała godzine,będziesz widział jaki jest czy miekki czy tez twdardy.A i nie zapomnij dodać czosnku do niego

Kazimierz Lipiec
kazik
(2010/05/05 01:49) 0

 , daje to że tak łatwo się nie rozpada i krócej to trwa.

Marcin Glombik
fazim
(2010/05/05 09:46) 0

Jakie ryby łowi się na groch??

Dawid .
wilczy
(2010/05/05 13:11) 0

Nie ma danej reguły ale na groch złapiesz wszytsko;karp,karaś,amur,leszcz,płoć itp. zdarzyło się nawet żę drapieżnik też uderzył.

maciej kirkicki
mackowiak
(2010/05/05 16:06) 0

ja lubię groch gotować z miodem (niedużo- taka duża lyżka na kilogram) , udało mi się pare ładnych jazi na to skusić.

Sebastian S
Andrzej Adamczyk
ayem
(2010/05/06 17:28) 0

Odnośnie tej rajstopy to może być po teściowej wtedy taki groch razem z rajstopom wrzucamy do wody i ryby wypływają ;)

krzysztof świdereki
swiderek1710
(2010/05/06 18:00) 0

witam ja odnośnie tego grochu czy jest jakaś firma którą byście polecili z góry dzięki pozdrawiam

Piotrek W.
joker87
(2010/05/13 20:23) 0

Tak, jest taka firma (dość znana) - Polski rolnik :)

Piotrek Nowak
The Piterson12345
(2010/05/14 13:47) 0

kupiłem groch w sklepie wedkarskim był twardy jak kamien . ! na groch u nas biora piekne jazie leszce , czasem karp i lin :)

użytkownik31907
użytkownik31907 (2010/05/14 13:48) 0

ja za grochem i kuku chodzę na bazarek:D

użytkownik38976
użytkownik38976 (2010/05/15 09:43) 0

Groch kupisz najlepiej właśnie na rynku,w sklepie nasiennym ,ogrodniczym ,ale też i zwykłym spożywczym. Pamiętaj tylko ,żeby nie kupić grochu łuskanego,bo wtedy to tylko grochówkę rybom zaserwujesz. Zawsze groch w łupinach (niełuskany)! Ja moczę go przez conajmniej 12 godzin,potem gotuję na małym ogniu tak ok 20 minut. Nie może być za miekki ,bo przetniesz go hakiem przy nadziewaniu. Nabijaj go w ten zarodek kiełka,ja to nazywam (sorry) "łechtaczka" :)) Po wyłączeniu ognia pod grochem ,dodaj jakiś zapach,zamieszaj i niech sobie jeszcze postoi troszkę w tym garnku. Następnie zahartuj go płucząc pod zimną wodą,wsyp do pudełeczka i grzej na ryby. Zanęć paroma garściami i zarzucaj. Dziabniesz na groch leszcza,karpia,jazia,płoć ,a zwłaszcza klenia w rzece. Połam kija.